Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Male TV u pohodu na gledatelje: okupljaju se novinari, niču, ali i propadaju projekti

07.01.2014. u 13:39

Talk show Gorana Flaudera "Karte na stol", sinoć na Osječkoj TV, jedini je poslije izlaska iz zatvora ugostio g. Bujanca koji je za idući tjedan najavio povratak "Bujice" na ekrane pet regionalnih televizija

Velimire, Velimire – zvao bi ga tiho g. Ivo Sanader kroz rešetke svoje ćelije na prvom katu zatvora u Remetincu, a g. Bujanec bi mu se iz dvorišta za šetnju zatvorenika jednako tiho odazivao s doktore, doktore i potekao bi zabranjeni razgovor, jer s g. Sanaderom nije se smjelo razgovarati. Mislim da ga žele izludjeti, ali on se ne da, zadržao je svoj ponos i svi ga u zatvoru jako poštuju – ispričao je Bujanec sinoć u emisiji "Karte na stol" Gorana Flaudera na Osječkoj TV.

Osječka TV bit će producent "Bujice", a Goran Flauder i njegov talk show sa 15 kilograma lakšim Bujancem (smršavio je u zatvoru) kao gostom demonstrirali su staru istinu da je ono što jedni drugima govore voditelji i gosti na HTV-u, Novoj i RTL TV-u nalik razgovoru punjenih ptica. Mala televizija održala je lekciju tzv. velikima: ne samo da je talk show Osječke TV bio jedini u kojem se našlo mjesta za prvi medijski istup g. Bujanca, nego je i miran i tolerantan način na koji je g. Flauder vodio razgovor omogućio obojici da svoja suprotstavljena politička gledišta potisnu u korist živosti, iskrenosti i vjerodostojnosti njihova dijaloga. Ne samo po angažiranju Bujanca ("Bujica" počinje već 15. siječnja na pet televizija) nego i niza voditelja poznatih po svojim različitim uvjerenjima, postaje očito da su male televizije u pohodu na gledatelje koji su jednako zasićeni velikim političkim strankama i velikim televizijama. U tom pohodu ima i padova: prekinuto je emitiranje novog dnevnika Mreže TV, a nju su napustili i Osječka TV i Bujanec.

Naravno da se Bujanec sinoć kod Flaudera, nakon pet tjedana zatvora, zaželio televizijskog posla, pa se držao kao da je voditelj. Prekidao je Flaudera skoro nakon svake njegove rečenice, ispričavao mu se zbog toga i ponovno ga prekidao, ali se ovaj zbog toga ni najmanje nije dao smesti. Završavao je svaku svoju rečenicu i bez uzrujavanja postigao da na svako pitanje dobije odgovor.

>> Neviđeni gaf Nove i RTL-a: Čitali krive vijesti o Perkoviću čitav dan!

Komentara 7

MA
matea12
18:03 08.01.2014.

Poanta Starčevićevog teksta da male televizije imaju šansu pored medijskih giganata koji nas svakodnveno obmanjuju i serviraju laži i dezinformacije ali i da te male televizije imaju svoj problem. Mrežu TV, koja je imala sve šanse za uspjeh, napuštaju ljudi koji slobodno misle.

AR
arjavas
09:16 08.01.2014.

Svaka čast ovako reklamirati dilera droge i to samo kaj je zadrti desničar . Nevjerovatno da je VL , tako nisko pao . Ko zna možda je i Starčević imal kakav dil sa Bujancem ?

ME
Meter
17:24 07.01.2014.

Svatko u nečemu uživa, o ukusima se ne raspravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?