Dobra vijest za sve ljubitelje slatkog - Zagreb od 6. - 9. veljače ponovno postaje svjetsko središtu svijeta čokolade i kave.
Prošlogodišnje druženje na Chocofestu i Coffe Artu u Zagrebu, a na kojem su se okupili brojni posjetitelji, gurmani, znatiželjni kušači, vrhunski majstori te ponajbolji proizvođači čokolade i kave iz Hrvatske i regije pokazalo se sjajnom prilikom za druženja i degustacije pa stoga ponosno najavljujemo i pozivamo vas na novo druženje, još jedno - treće - izdanje Coffee & Chocofesta.
Svoje proizvode, znanje, vještine, ali i ljubav u pripremanju čokolade i slastica od nje te majstorske tajne u pripravljanju najboljih kava predstavit će proizvođači, slastičari i baristi.
Na Festivalu možete uživati u prezentacijama pripreme i kušanja kave i čokolade, razgovarati sa stručnjacima, sudjelovati u raznim tematskim radionicama, zabaviti se, naučiti nešto novo, uživati u umjetnosti, biti dio humanitarne priče, i na kraju… otići kući sretni i zadovoljni jer, ne zaboravite čokalada je prvi korak ka sreći, a uživanje u njoj potiče lučenje endorfina, prirodnih hormona sreće.
Festival će se ove godine održati na novoj lokaciji u samom središtu grada, u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika (stara Džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.
Pokrovitelji Festivala su Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba, a program Zagreb Chocofesta pratite na www.zagreb-coffee-chocofest.com i Facebook stranici.
Pozivamo vas da nam na mail panorama@vecernji.net do 3. veljače u ponoć šaljete svoje recepte slastica, a tema je dakako - čokolada i kava, u kombinaciji ili zasebno, kako god se vaša mašta razigra.
Žiri sastavljen od naših novinara, ali i slastičarskih majstora, odabrati će najbolje koji će dobiti priliku napraviti svoju slasticu uživo na samom Festivalu 6. veljače o trošku organizatora, a čeka ih i poklon paket iznanđenja te objava u Večernjem listu.
Zasucite rukave, izvadite svoje zbirke recepata, fotografirajte svoje slastice i prijavite se na Večernjakov natječaj već danas. Veselimo se vašim prijavama!
kako da ne, pa nekome tako napišemo knjgu recepata!