PROMO

Večernji te vodi na Good Vibrations u Vip club

jazz
PR
Autor
PR članak
18.03.2013.
u 11:24

Nastupaju: Nina Romić, Nellcotte i Choco Jazz + DJ Kneža / DJ Pokos. Darujemo ulaznice na facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

Nakon što je prošli Good Vibrations pomakao granice dobre r'n'r zabave, u četvrtak 21. 3. stiže nam nova doza dobrih vibracija u svježe proljetnom điru. U sklopu programa zagrebački Vip club ovog će puta ugostiti tri odlična izvođača: Ninu Romić, Nellcotte i Choco Jazz!


Nakon bendova za pult stiže DJ Kneža, koji će provjerenim stranim i domaćim rock stvarima razbacati ekipu do ranih jutarnjih sati, a uz njega ćemo imati i posebnog gosta DJ Pokosa. Popularni HAPPY HOUR je na snazi od 21:00 do 23:00 (medica 2 za 1). CIJENA upada je simboličnih 10kn! Pokrovitelj programa Algoritam će na samom događaju posjetiteljima podijeliti dvije knjige, dok događaj medijski prate Radio 101 i Croatian Metal and Rock portal! Vidimo se!

Nina Romić mlada je kantautorica iz Zagreba, a glazbom se bavi odmalena. Sklada i izvodi balade uz pratnju akustične gitare. Godine 2006. snimila je EP u suradnji sa dubrovačkom grupom Izae. U svoj repertoar uvrštava i hrvatske tradicijske napjeve. Godine 2007., surađivala je s Dunjom Knebl na albumu "Kite i kitice" koji je osvojio prve nagrade u kategoriji najboljeg etno albuma u Hrvatskoj i u BiH. Suradnja s Dunjom nastavlja se iduće godine kada snima album "Dođe Božić, oj koledo", i sudjeluje na albumu „Spevala mi papiga“. Učestvuje u multimedijalnom etno projektu [m=V], s predstavom „Oj ti tožni človek“ Dunje Knebl, te je ujedno česti gost i počasni član etno-doom grupe [S.o.M.].

Autorska glazba koju izvodi može se okarakterizirati kao melankolična i psihodelična akustika, s primjesama folka - u kontekstu minimalističnog skladanja i izvođenja a-capella napjeva uz pratnju instrumenta, na način na koji su radili naši stari - iskreno, bez pretenzija i iz srca. Godine 2010. izlazi joj album privjenac nazvan "Daljine" (Aquarius records) koji je od strane kritike izvrsno ocijenjen i uvršten u top5 najboljih albuma 2010. godine, a još je bolje prošao njen novi album „Ptice“. Nina nastupa s pratećim glazbenicima Damjanom Čakmakom na električnoj gitari, Fredericom Lanzom na klavijaturama i harmonici, Ivicom Antunovićem na bass gitari, Ivanom Lulić kao back vokalom i Petrom Cvahte za bubnjevima. Opširnije.


ChocoJazz su dvije prijateljice, Lea Đido i Nina Jukić, koje su jednoga dana odlučile postati bend.U svojoj glazbi koriste svaki instrument i predmet koji im dođe pod ruku - klavir, harmoniku, ghungroos, usnu harmoniku, činelice, električnu gitaru, dječji sintić, elektroničke beatove, ukulele, novinski papir i keramičke šalice. Zato ih je gotovo nemoguće pripisati jednom žanru. No, sve njihove pjesme temelje se na toplom, melodioznom dvoglasju Leinog soprana i Nininog alta, a imaju minimalistički, lo-fi ugođaj. Opširnije

Zagrebački bend Nellcote zaživio je 2010. godine kao projekt entuzijastičnog dvojca željnog stvaranja vlastite glazbe i predstavljanja svog malog svijeta drugima. U tom svijetu isprepliću se duhovi glazbene povijesti, od delta bluesa i folka, do rock 'n rolla i alternative, stvarajući specifičnu zvukovnu smjesu.
Nakon višemjesečnih jam sessiona i snimanja u kućnom studiju (čitaj: sobi) Nellcote se širi na postavu koja je spremna za nastupe uživo. Svirali su u svim značajnijim klubovima u gradu, ali ni intimne akustične svirke nisu im strane.


Soba im je i dalje omiljeno mjesto za oživljavanje ideja, gdje trenutno pripremaju nove pjesme za prvo EP izdanje.
Poker asova čine: Tony Mrakovčić - udara bubanj, Luka Brlek - kuler na bas gitari,
Lovro Boljat - gitara i šaljivđija, Vinko Ergotić - gitara i vokal
Opširnije

You tube najava
Facebook event

 

Vecernji.hr daruje
Ako se želite dobro zabaviti, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente, gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?