PROMO

Večernji vas vodi na predstavu "Ružićasta sanjarica"!

Ružićasta sanjarica
Foto: Mala scena
1/2
PR
Autor
PR članak
18.11.2013.
u 11:00

Darujemo ulaznice za predstavu "Ružičasta sanjarica" na Facebook aplikaciji Vecernji.hr vas vodi na evente!

Ružićasta sanjarica

Autorica teksta: Nina Horvat
Redatelj: Ivica Šimić
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Skladatelj: Alen Kraljić
Pomoćnica scenografkinje: Petra Held
Kostimografkinja: Hana Letica
Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Oblikovanje i izrada kostima ovce i mede: Miljenko Sekulić
Fotografkinja: Ana Šesto
Producentica: Vitomira Lončar
Igraju: Gea Gojak i Dado Ćosić

Ružičasta sanjarica kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. No, budući da u snovima možemo biti što god poželimo i možemo raditi što god nam padne na pamet, i likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet.
Dječak se nedavno preselio u novi kvart, nikoga ne poznaje, roditelji mu puno rade pa je po cijele dane sam. Jednu noć u snu upozna Djevojčicu koja ima gomilu obaveza i ni sa kim se ne stigne družiti. Dvoje osamljene djece počinju svake noći sanjati zajedničke snove u kojima dožive niz pustolovina. I više se ne osjećaju sami. Svaku ih večer netko čeka, makar i u snovima!
Što znači sanjati, a što znači uistinu doživjeti, gdje je granica između jave i sna? O svemu tome piše Silvija Šesto Stipaničić, autorica Ružičaste sanjarice, savjetnika za mlade.
Vrijedni i šaljivi savjeti za razne situacije iz svakodnevnog života, u ovoj su neobičnoj i zanimljivoj knjizi napisani u obliku sanjarice. Knjiga sadrži opise raznih dječjih snova i tumačenje njihovih značenja. Opis dječjeg sna jest zamaskirani opis problema s kojim se dijete suočava. Tumačenje sna ustvari je savjet za rješavanje toga problema. Na taj način djecu se potiče na suočavanje s onim što ih opterećuje, sa strahovima, raznim brigama i problemima, ali i lijepim događajima. 

Vecernji.hr daruje

Ako želite pogledati predstavu, slijedite link do naše aplikacije na Facebooku Vecernji.hr vas vodi na evente, gdje darujemo ulaznice!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?