Gastronomski stručnjaci Ana Ugarković i Rene Bakalović otkrivaju pozadinu snimanja popularnog gastro showa

Među nama ima kemije, ali ne ljubavne

ugarkovic-txt.jpg
import
15.02.2007.
u 12:27

Malo tko će ostati ravnodušan gledajući ukusne delicije koje mame iz malih ekrana pa je gastro show "Kod Ane" Nove Tv vrlo brzo našao svoje obožavatelje.

Ipak, zasluge za uspjeh ne pripadaju samim zamamnim delicijama, već u prvom redu prokušanim gastronomskim stručnjacima Ani Ugarković koja priprema i kuha te Reneu Bakaloviću, gastronomadu na terenu.

Njih dvoje doista čine dobitnu kombinaciju jer osim što su vrhunski stručnjaci, oni su i prirodni, a na kemiji koja vlada među njima mogli bi im pozavidjeti i mnogi ljubavni parovi. Scene u Aninoj kuhinji su idilične pa nije ni čudo što su mnogi posumnjali da se u toj kuhinji zakuhalo i štogod više od same kulinarske emisije.

- Ha ha, ma i prijatelji su nas već počeli zafrkavati da smo par, ali to nema veze. Ta, mi smo samo odlični prijatelji, a dokaz tome je i prijateljstvo moje supruge s Anom - nije dolio ulje na vatru Rene Bakalović već je jednostavno i bez ljutnje demantirao zle glase o navodnoj vezi s Anom Ugarković.

- Ma, neka se špekulira i dalje jer mi je to skroz zgodno. Oni s kojima se družimo, znaju da smo prijatelji pa nemam ni potrebe demantirati - kazala nam je Ana i tako ugasila do kraja dim bez vatre.

Upoznali su se prije nekoliko godina posredstvom zajedničkog prijatelja Stanka Hercega koji je zadovoljan njihovim kulinarskim umiječima, vjerovatno poželio probati i nešto što bi ovo dvoje zajednički skuhali.

Ubrzo je uslijedila suradnja u "Kruškama i jabukama", zatim u "Životu uživo" da bi ponudom produkcijske kuće "Drugi plan" dobili priliku na Novoj TV.

Emisija Kod Ane je kombinacija gastro showa i dokumentarne emisije u kojoj se jela pripravljaju prema receptima baziranima na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji.

Recepti koje Ana u emisiji predstavlja, su bazirani na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, te na sezonskoj ponudi namirnica na našim tržnicama, dok gastronomad Bakalović uz povijesne i znanstvene kulinarske činjenice nastoji promicati ekološki, organski i zdravi način proizvodnje i konzumacije hrane, a sve u funkciji podizanja standarda prehrambenih navika gledatelja.

- Ja sam prije negoli sam Anu upoznao, vjerovao da sve bitno već poznam, no onda me je ona upoznala sa čitavim žanrovima, poglavljima i gastronosmskim prostorima o kojima ne da nisam znao dovoljno, već nisam imao nikakvog pojma.

S druge sam strane ja nju upoznao sa čitavim nizom zanimljivih kuhara, vinara, ljudi iz medija pa se ubrzo naučila na kamere i medije - otkrio nam je Rene početke jednog velikog prijateljstva koje je, očito, išlo kroz želudac.

- Pored te kemije koja doista postoji među nama, imamo i mnoge zajedničke teme pa smo lako smislili emisiju ovakvog tipa i jako sam zadovoljna njom.

Jedino se nadam da nećemo u ovakvim produkcijskim uvjetima raditi i dalje jer je kuhanje u mom stanu doista zamorno. Zamislite samo kako je to kad vam tv ekipa dođe u stan - kaže Ana.

Ovi gastro stručnjaci rado su viđeni na ulici pa ih često i zaustavljaju na ulici gdje ih pitaju ili im daju savjete, a na placu ne mogu nikako proći lišo pa se Rene često zadrži u neplaniranom razgovoru koji gotovo uvijek rezultira kakvim novim saznanjem, iskustvom te neizostavnim degustacijama.

Ipak, ima i drugačijih situacija kad se kumice ljute jer se nisu vidjele na televiziji kao i nedavna primjedba na Reneovu tvrdnju da Bosanci jedu prstima.

- Ma ja sam govorio o finger foodu koji je u posljednje vrijeme jako popularan čak i među najboljim kuharima, a ja sve volim jesti prstima jer osječam odbojnost prema bešteku, tom metalnom proizvodu koji stavljam u usta uz neku finu hranu.

Uostalom ja sam iz Bosne i to dosta naglašavam jer ju jako volim, a prijatelji me čak i zovu Ramo pa zlobnici tvrde da je to moje pravo ime a s Rene da se pravim važan. No, to nije točno - objasnio je Rene.

Želite prijaviti greške?