Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA TOČKA Općinsko čelništvo zahtijeva veću sigurnost

Mještani Draganića dižu glas protiv divljih vozača

Kritične prometne točke pregledane su na terenu
import
23.10.2008.
u 15:43

DRAGANIĆ – Gust promet teretnih vozila kroz Draganić, prebrza vožnja, nekultura vozača, oduzimanje prednosti, nedostatak nogostupa, neusklađena prometna signalizacija, svakodnevica su mještana Draganića.

Zvono na uzbunu
Dvije teške prometne nesreće, u kojima su smrtno stradale tri osobe, koje su se prije mjesec i više dana dogodile upravo u središtu Draganića, općinskom su čelništvu bile zvono za uzbunu. Zbog toga je jučer održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i Policijske postaje Karlovac o povećanju sigurnosti u prometu.

– Tragični događaji natjerali su nas da uložimo dodatni napor kako bismo povećali sigurnost naših mještana. Usprkos svoj dobroj suradnji koju imamo s Hrvatskim cestama i Policijskom postajom Karlovac, očito nisu dovoljni. Iako problem s preintenzivnim prometom kroz Draganić nije od jučer, dodatno je pojačan prekategorizacijom županijske ceste u državnu.

Od svibnja ove godine stara Zagrebačka cesta sa županijske je prešla u novu, višu kategoriju, i postala državna cesta. Za očekivati je još veći pritisak prometa kroz Draganić. I to nas zabrinjava, jer se pokazalo da je najveći problem nepostojanje vozačke kulture – kazao je Stjepan Golub, načelnik općine Draganić.

Sudionici sastanaka locirali su i obišli crne točke, kojih je u Draganiću tri. To su samo središte općine, cesta uz područnu školu Mrzljaki, a treća lokacija je tzv. Slijepčev jarak.

Stiže nova signalizacija
Ivan Ljubetić, šef ispostave Hrvatskih cesta, najavio je već sljedeći tjedan postavljanje upozoravajuće signalizacije u Mrzljakima, kako bi vozače dodatno upozorili na učenike koji se kreću prometnicom na putu do škole.

– Odgovorno tvrdim da će HC učiniti sve kako bi državna cesta kroz Draganić bila sigurna za promet, što se održavanja tiče. Već su naručeni i znakovi kojima ćemo uskladiti vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, koja to trenutačno nije.

Dok se cesta ne dovede u red upozoravamo da je i dalje njome zabranjen promet teretnim vozilima – naglasio je I. Ljubetić. Jure Pavlinić, PP Karlovac, kazao je kako je u 20 dana kažnjeno 15 vozača kamiona.

Želite prijaviti greške?