alma savjetuje

Kako nositi točkice? Ovo trebate znati

Kako nositi točkice
Foto: PR FOTO
1/4
13.06.2016.
u 08:17

Ljeto 2016. u znaku je ovog retro uzorka koji će krasiti apsolutno sve odjevne predmete i modne detalje

Moda 40-ih godina prošlog stoljeća u fokus je stavile točkice koje i nakon toliko godina odražavaju isto: profinjenost, eleganciju i šarm. Ljeto 2016. u znaku je ovog retro uzorka koji će krasiti apsolutno sve odjevne predmete i modne detalje.

Koje točkaste komade trebate u svojem ormaru?

Lagani kardigan

Iako su ljeta topla, večeri mogu biti vjetrovite i hladnije. Zagrnite se kardiganom koji može biti svijetao s tamnijim točkicama, ili obrnuto – važno je da je lepršav i da se lako kombinira uz ostatak odjeće koju imate. Možete ga nositi uz traperice ili elegantnu suknju, ravne cipele ili štikle, a u svim kombinacijama izgledat će odlično. Savjet više: Uvijek ga imajte pri ruci – u uredu ili automobilu kako biste se u svakom trenutku njime mogli zagrnuti.

Foto: PR FOTO

Košulja, tunika, topić

Strukirana košuljica crne boje s bijelim točkicama, asimetrična tunika na kojoj dominiraju točke različitih veličina ili tunike koje imaju gumu u struku pa se lako mogu kombinirati uz hlače i suknje idealan su način da osvježite svoj izgled. Kako nositi? Top ili košulju, koji su primjerice najklasičniji odjevni komadi, nosite uz hlače ili suknju visokog struka, dodajte cipele srednje visoke pete i dobit ćete lijep, elegantan i zabavan poslovni look.

Hit su i "točkaste" majice su zbog svojih brojnih varijacija veoma zabavan odjevni predmet. Nosite ih za ležeran i lijep izgled uz tamnije traperice i balerinke. No, isto tako majice mogu zamijeniti košulje pa se lijepo mogu kombinirati uz poslovne kostime i odijela. Savjet više: Točkaste majice mogu pomoći u isticanju ili prekrivanju nedostataka građe.

Primjerice – sitnije točkice trebaju nositi krupnije žene jer upravo one sužavaju, dok će krupne točkice stvoriti bujan dekolte. Isto tako, samo jedan točkasti detalj na majici, poput volana oko V izreza može dodatno naglasiti dekolte.

Foto: PR FOTO

Poslovni look neka počne od (točkaste) suknje

Nitko vam neće moći odoljeti kada odjenete lepršavu suknju s točkicama. Bez obzira na to odjenete li je uz običnu bijelu majicu, košulju ili neki elegantniji top! Ako ste skladno građeni, izgledat ćete neodoljivo. Kako odabrati pravi model točkaste suknje? Imate li krupne bokove, pazite da suknja prati liniju tijela, i da se suknja širi od sredine natkoljenice.

Kad su modeli sukanja u pitanju, pristaju vam suknje popularnog sirena kroja ili vrlo moderne uske suknje povišenog struka. Za sve žene s uskim bokovima idealne su suknje A kroja koje mogu biti do koljena ili duge asimetričnih krajeva (naprijed kraće, otraga dulje). Njih kombinirajte uz kratki i strukirani sako. Želite li pokazati noge, nosite suknje iznad koljena.

Torba s točkicama? S time nećete pogriješiti!

Ako ne volite točkice na odjeći, nosite detalje. Posebno torbe koje su istinski začin svake modne kombinacije. Znate li kako odabrati pravi omjer točki? Volite li boje, torba neka bude jednobojna, a na njoj točkice u bojama koje volite. Za ljubiteljica plave, crne, bež i bijele idealne su veselije boje torbi na kojima će biti "rasipane" točkice raznih boja. Uz torbe odaberite i točkaste marame, balerinke, broševe, šalove. Sve će to biti točka na i savršenog ljetnog looka.

Neodoljiva haljina

Njezino veličanstvo haljina! I još točkasta. Ima li išta bolje? Tražite li idealnu haljinu za svečanu prigodu ili možda ljetni look? Birajte na ovaj način… Za svaki dan će vam odlično pristajati modeli "ogrtači" koji će se na boku vezati u raskošnu mašnu. Točkastu haljinu krojenu kao ogrtač možete nositi i za svečane prigode . Pazite na veličinu točki; preveliki uzorci na prednjici nisu prijatelji vitkosti. Suprotno tome, svim mršavicama će upravo točke dati seksepil. Imate li trbuščić, optički ga ublažite naborima na kojima neće biti točkica. Imate li naglašen trbuh, birajte haljine koje su krojene od kombinacije točkastih i jednobojnih tkanina.

Foto: PR FOTO

>>Muškarci ne patite se bez veze, evo kako se treba odjenuti za vjenčanje

>>Evo kako odjenuti klince u svečanim prilikama! Ovo vjerojatno niste znali...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije