07.06.2013. u 12:00

Krunislav Olujić, odvjetnik bivše premijerke, podnio je Ustavnom sudu zahtjev za nadzor ustavnog djelovanja HDZ-a.

Jadranka Kosor, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a, zatražila je da Ustavni sud donese odluku da je HDZ djelovao protuustavno u slučaju njezina isključenja iz stranke, a Novi list piše da je Krunislav Olujić, odvjetnik bivše premijerke, podnio Ustavnom sudu zahtjev za nadzor ustavnog djelovanja HDZ-a. Prije samo sedam dana Jadranka Kosor na svom Twitter profilu tražila je da u Ustav ugradimo zabranu političarima (osobito demokršćanima) koji su u braku da imaju ljubavnice. Što će tražiti od Ustavnog suda za tjedan dana? Da iz ožujka napokon uđemo u lipanj?

Granice još nisu ni ukinute, a MUP ih već planira vratiti

Ranko Ostojić, ministar policije, objašnjavao je na sjednici Vlade novi režim prometa na zapadnim granicama nakon što 1. srpnja uđemo u Europsku uniju. Umjesto dvostruke kontrole imat ćemo samo jednu, i to na slovenskoj infrastrukturi, a Slovencima ćemo plaćati naknadu jer je to puno jednostavnije i bolje, rekao je ministar Ostojić. Na pitanje premijera što ćemo onda napraviti s hrvatskim objektima na granici, Ostojić je odgovorio kako se “neće razmontirati kućice na prijelazima jer se ostavlja mogućnost da se u određenom trenutku opet uvedu granice”. Vjerojatno postoji policijska procjena da bi državljani zemalja EU mogli nekontrolirano nahrupiti u Hrvatsku. I tražiti azil.

Linićeva popularnost jasna je poruka ostalim političarima

Slavko Linić izbio je na iznenađujuće visoko drugo mjesto najpozitivnijih političara. A kada je Linić drugi na listi najpopularnijih, to je siguran znak za sve ispod njega da mogu mijenjati profesiju.

U Kukljici birači birali između dva člana HDZ-a

Marin Boško, novoizabrani općinski načelnik Kukljice na otoku Ugljanu, junak je posve neobične izborne utrke. Boško je, naime, na izbore izašao kao nezavisni kandidat i pobijedio kandidatkinju HDZ-a Goranu Poropat, no nakon proglašenja rezultata, pokazalo se da je i Boško bio – kandidat HDZ-a. Božidar Kalmeta javno se pohvalio, piše Slobodna, da je HDZ ipak dobio izbore u Kukljici jer je i Marin Boško – član HDZ-a. “Nezavisni” Boško na sve nema komentara, a i birači su ostali bez teksta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?