Vladimir Gredelj
Autor
Vladimir Gredelj

Nedodirljivost J. Kosor

Kosor (1)
Pixsell
17.05.2010. u 18:00

HDZ pokazuje više od nervoze. Pokazuje spremnost ne poštovati Ustav i slobodu govora

Zahvaljujući hrabrom profesionalcu, spremnom za dobrobit svoje stranke u punoj mjeri konzumirati „slobodu govora“, „slučaj Polančec“ po mnogo čemu prerasta u jedan od najvažnijih sudskih predmeta u novijoj hrvatskoj povijesti. No ne kanim se baviti njegovim značajem, pitanjem krivnje Polančeca, članova Vlade niti premijerke, za sada, čak ni iznenađujuće brzim HOK-ovim procesuiranjem kolege Nobila, koje se neugodno podudara s „preporukama“ HOK-u upućenim iz vrha HDZ-a. Moju je pozornost privukla tema „nedodirljivosti“. Još do prije nekoliko dana iz HDZ-a, osobito iz usta premijerke Kosor, nebrojeno je puta ponavljano da u Hrvatskoj više nema nedodirljivih i neka institucije rade svoj posao, Vlada im daje punu potporu. 

I baš kad je nezanemariv dio javnosti povjerovao da se s Jadrankom Kosor na čelu Vlade nešto u Hrvatskoj uistinu mijenja iz korijena, ohrabren pokretanjem sudskih postupaka protiv nekih članova Vlade, uprave „Podravke“, nekih uglednih članova iz vrha SDP-a, najsnažnije oporbene stranke, vrh HDZ-a redefinirao je tezu o tome da nema „nedodirljivih“, koja sada glasi: “Nema nedodirljivih, osim naše Jadre“. Kada su, „posve spontano“, zaredale optužbe protiv uglednih članova SDP-a, Obersnela, Mršića i dr., zbog djela učinjenih u prošlom stoljeću, a SDP to nazvao političkim procesima, HDZ i premijerka spremno su odgovorili – gospodo iz SDP-a čemu nervoza,„nema nedodoriljivih“. Sad je red da hrvatska javnost postavi pitanje, gospodo iz HDZ-a čemu nervoza, pa sami ste rekli da „nema nedodirljivih“!

Oni međutim pokazuju više od nervoze! Pokazuju spremnost ne poštovati Ustav RH u području slobode govora. Oni ne prihvaćaju da je šire pravo građanina da javno kritizira premijerku i sumnja u njeno poštenje i rad. Razloga za to sada je još više. Potpis na spornom ugovoru ne dokazuje da je premijerka kriva, ali je svakako više nego dovoljan razlog da je vrlo ozbiljno ispitaju mjerodavne institucije. Pravo je i dužnost svakog građanina, pa i građanina Nobila, mimo njegovih braniteljskih ovlasti da, ako ima određenih spoznaja u vezi s počinjenjem nekog kaznenog djela, to prijavi i o tome javno govori. Stoga je reakcija HDZ-a i same premijerke nepotreban politički autogol i nepovratno izgubljena vjerodostojnost!

Zbog svega navedenog i onog nenavedenog, a što svi znamo, Bajićeva vjerodostojnost, ali i vjerodostojnost mnogih drugih u pravosuđu, medijima, cijelom društvu, uistinu će biti na kušnji u idućim danima. Svi zajedno moramo učiniti sve da nedodirljivost koju nam je obećala J. Kosor doista zaživi, makar se ona sad tome protivi.

Ključne riječi

Komentara 12

PR
promjena2
21:38 19.05.2010.

Postovani Vladimir Grdelj@ +>>>>sto si toliko bolestan od strahote od te \"jugojanjicarske mafije\" i postao si golema KUKAVICA na ovoj nasoj PLANETI, ili Vam nedostaje novinarska KOMPETENCIJA i ne znate da posteno odgovorite na moje komentare ujedno samo STE KOMPETENTNII DA BRISETE MOJE KOMENTARE. TO JE UZASNA SRAMOTA OD VAS gospod GRDELJU.

MA
markoresk79
19:06 17.05.2010.

Pa kakvo je to vrijeme došlo: moram se složiti s Vladimirom Gredeljem!

OB
-obrisani-
19:17 17.05.2010.

Iz makova sjemena ne niče kukuruz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?