Loše suđenje

Beusan: Suci su loši jer nisu prošli kukuruz, vinograde i trajekte...

Igor Tudor
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
28.04.2014.
u 09:30

– Nevjerojatno je da sudac u prvoj ligi ne zna propise! Pa lijepo piše da mora pričekati tri minute da isključeni napusti teren. To je propis, a nije ga znao nijedan od šest sudaca koji su bili ondje!

Tragikomično su svoj posao odradili suci utakmica Slaven Belupo – Hajduk i Dinamo – Lokomotiva. Da je to bio jedini loš dan sudaca, ne bi bio problem, ali sad su pogreške ili neznanje zaredali. U dva tjedna solidna slika o suđenju potpuno je pocrnjela, sve dobro bačeno je u sjenu.

Šimunić: To još nisam vidio

– Suđenje je bolje nego prije, pa i svi derbiji i nekoliko utakmica u kojima su međusobno igrali klubovi koji se bore za ostanak odrađeni su vrlo dobro. A sad su suci upali u crnu rupu i prebrisali sve dobro – kaže Alojzije Šupraha koji kaže da bi radije, kao Matoc, izbacio trenera sa zaštitarima nego prekinuo utakmicu.

Mateo Beusan osupnut je suđenjem Matoca u Koprivnici.

– Nevjerojatno je da sudac u prvoj ligi ne zna propise! Pa lijepo piše da mora pričekati tri minute da isključeni napusti teren. To je propis, a nije ga znao nijedan od šest sudaca koji su bili tamo! O pogreškama u igri može se razgovarati, tu može biti i različitih stavova. Kao i kod isključenja Vršajevića, pogriješio je s crvenim kartonom, ali to je moje viđenje. Ne znam što se događa sa sucima, pa ta utakmica u Koprivnici bila je mirna, a suci su se izgubili – kazao je Beusan.

Bebek i Strahonja sudili su i Ligu prvaka i Europsku ligu i to jako dobro, ali ovo što se događa kod nas je postalo užasno. Zakuhalo se na svim stranama, Hrvatski dragovoljac s pravom je “poludio” kad mu je peti sudac Bruno Marić poništio već dosuđeni jedanaesterac protiv Hajduka, Scoria je verbalno zaratio s Marićem zbog suđenja u Istri i tu se već govori o tužbama. Matoc je bio grozan u Koprivnici, Burilo nije dosudio nekoliko čistih jedanaesteraca za Dinamo protiv Lokomotive.

– To još nisam vidio, hajde da mu oprostimo jedan, ali još četiri morao je dosuditi – čudio se Josip Šimunić.

Teorije zavjere ili realnost?

– Kad sudac ne dosudi barem dva jedanaesterca, i to za Dinamo, onda je jasno da su se suci pogubili. No, ovo je prilika i za sudačku organizaciju da se riješi nekih sudaca. Ovo nam se događa jer suci nisu prošli “kukuruz, vinograde i trajekte”. Dakle, nisu u Slavoniji bježali s utakmice kroz kukuruz, u Dalmaciji kroz vinograde, a s otoka odlazili s gostujućom momčadi ako su došli suditi na otok jer se znalo dogoditi da ih ne puste na trajekt. E, tako se izgrađuju karakteri, a neki od naših sudaca došli su na prvu ligu preko noći – zaključio je Beusan.

Teorije zavjere kažu da je lako pokrasti Dinamo protiv Lokomotive. I zbog svega nisu iznenađujuće priče o različitim dogovorima, puštanjima, o čudnim rezultatima u kojima “davljenici” odjednom postaju bolji od klubova iz vrha.

>> Tudor: Neću šutjeti, sudac se iživljavao na meni!

Komentara 13

DU
Deleted user
12:00 28.04.2014.

Samo jedna stvar koja se lako može provijeriti u arhivi VL.! Svaku utakmicu koju je Hajduk izgubio imali su primjedbu na suce! One koje su dobili sudac im je bio dobar iako je oštetio njihovog suparnika,ali oni vršr konstantan ,planski pritisak na suce,kao oni su veličine i oni moraju imati povlašteni status kod sudaca. I Skoria sada glumi. Htio je tući Marića,a sada suosjeća sa Hajdukom.Zašto na suce nikada ne kuka jedan Davor Mladina koji se bori za opstanak ili Ferdo Milin nego uvijek isti tipovi Tudor,Skoria,Pamić i Mršić !

VK
vječni krojf
11:15 28.04.2014.

dankoo to se desava samo kod nas.Suci svugdje grijese ili ne sude onako kako bi neki htjeli ali vecinom pobjedjuje nogomet.Kod Igora Tudora je to suprotno,on svoju nesposobnost tovari na suce.Koji mu je to puta da se raspravlja sa sucima?Dokazao je da nije trener za Hajduk,jer umjesto da si slaze momcad on trazi isprike u sucima a momcad mu je katastrofalna.Nije stvorio niti jednog igraca ove sezone za kojeg bi se moglo reci da je napredovao.Odkad je uvidio da mu klub nije dorastao Dinamo i pogotovo odkad je uvidio da nece biti ni drugi bavi se samo sucima.Sto se tice Dinama i oni bi mogli sutjeti i oni grijese,i oni su igrali ocajno u Osijeku pa tako i suci nekad odiraju lose.Kako da suci dobro obave svoj posao kad su pod takvim pritiskom.Nije cudno da nasi suci vani dobro sude,nema tamo tolikog pritiska,tamo se igra nogomet a ne prepirka sa sucima.Tko nam je kriv da imamo divljake koji neznaju da ako ga sudac iskljuci mora na tribinu a ne se naguravati sa svima.Treba nekoga opet drasticno kazniti.Simunicu bi bilo bolje da suti jer vidio je nedavno koliko steti nepromisljenost i dugi jezik.

DA
Dankoo
10:43 28.04.2014.

Ma kakav kukuruz, kakva napetost, kakva svađa, to je sve nepotrebno. Kamera sve snimi. Momčad koja misli da je oštećena pozove sučev pregled snimke na jednom ekranu blizu travnjaka i onda suci ispravno odluče. I to je to, nema problema,a, samo zdravi sport. Ali nažalost dio je profesionalnog nogometa taj vječni sukob i podjela uloga: krivac, heroj, žrtva, svemoćni sudac, naivac, žandar,... a sve zbog interesa pojedinaca. A narodu i komentatorima dobro dođe da istresu negativnost na nekoga jednom ili dvaput tjedno. Bilo na suce, Mamića, Tudora, igrače, suparničke navijače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije