Dokvalifikacije za Euro

BiH dominirala pa na kraju u Zenici jedva izvukla remi s Ircima!

BiH - Irska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
13.11.2015.
u 22:40

Bila je to druga utakmica dokvalifikacija, jučer je Mađarska slavila u Norveškoj sa 1:0 i tako napravila veliki korak prema nastupu u Francuskoj sljedećeg ljeta.

Osamdeset i dvije minute nogometna je reprezentacija Bosne i Hercegovine dominirala u prvoj utakmici doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Irske u Zenici, no na kraju je izborila tek remi (1:1). Edin Džeko, Miralem Pjanić, Senad Lulić i društvo stalno su prijetili, no nikako nisu uspijevali pronaći put do irske mreže. 

A onda su u 82. minuti iz jednog irskog kontranapada primili pogodak. Robert Brady je pobjegao po desnoj strani, prevario čuvara i pogodio bliži kut. Kada su se navijači na Bilinom polju u Zenici već pomirili s porazom, ipak ih je u 85. minuti razveselio kapetan Edin Džeko koji je ubačaj s desne strane mirno pospremio u mrežu nemoćnog irskog vratara Darrena Randolpha.  

Uzvratna utakmica igra se u ponedjeljak u Irskoj. 

Podsjetimo, bila je to druga utakmica dokvalifikacija, jučer je Mađarska slavila u Norveškoj sa 1:0 i tako napravila veliki korak prema nastupu u Francuskoj sljedećeg ljeta.

>>Mađarska slavila u Norveškoj i stigla na korak od Eura

>>Ćiro: Samo neka BiH prođe na EP, a je... mi se za Mađarsku i Norvešku

BiH - Irska 1:1

85' GOOOOOL! BiH je odmah izjednačila, Edin Džeko upisao se u strijelce

82' GOOOOOL! Irska je povela, Brady je postigao pogodak

Irska: Randolph, Coleman, Keogh, Clark, Ward, McCarthy, Whelan, Hendrick, Brady, Hoolahan, Murphy

Bosna i Hercegovina: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Zukanović, Cocalić, Pjanić, Višća, Lulić, Ibišević, Džeko

Komentara 35

MO
mobitel20
20:48 13.11.2015.

Irci su nasi povijesni i danasnji podupiratelji. Napokon, zajedno smo u konfederaciji Europskoj uniji. Dok Bosnjaci negiraju pravo na postojanje Hrvata u BiH . Trabunjaju o nekakvim "Bosnjanima" kao temeljnom narodu,dok su za njih Hrvati i Srbi proizvod agresije. Od Od svih nacionalizama, bas ovaj je najopasniji jer se podmuklo ne zove sovinisticki nacionalizam,nego"gradjansko drustvo". Otvoreno negiraju ustavno uredjenje,sadasnje i ono iz 1945. Pa neznalicama kod nas podvaljuju fore kako eto,tzv.Hrvati i tzv.Srbi ne navijaju za takvu Bosnu. Naravno da nije nitko za takvu "cjelovitu gradjansku Bosnu" ali jest za cjelovitu ravnopravnu BiH kao zajednicu tri ravnopravna naroda. Reprezentacija takve BiH imala bi i moje simpatije,ipak smo susjedi. Ovako, ne brinem se previse, ali ipak"Go Irleand" !

Avatar Pravednik80
Pravednik80
21:00 13.11.2015.

Ja sam za Irsku. Prvo, katolici su, drugo ne diskiminiraju hrvate. Mislim da to nitko ne radi kao srbi i bošnjaci. Mržnja prema hrvatima je konstanta, a onda se svi čude zašto za "zamjeve" nitko živ ne navija. Ne samo da za njih nitko ne navija, nego čak idu toliko daleko (kao ja) da se nadaju pobjedi drugoga. U ovom slučaju Irske, jer eto. Oni su ipak katolici.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:47 13.11.2015.

i kaj bi mi sad trebali?koga zanima ta reprezentacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije