SUPERKUP

Borussia demolirala Bayern i osvojila prvi trofej u sezoni!

Borussia Dortmund
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.08.2014.
u 20:04

Završilo je 2:0 za domaću momčad, a moglo je biti i više.

Borussia Dortmund osvojila je njemački Superkup nakon uvjerljivih 2:0 protiv još uvijek nespremnog Bayerna. Na domaćem su stadionu pokazali svu raskoš igre koja ih krasi posljednjih godina, ali i dokazali da mogu bez Roberta Lewandowskog.

On se pak nije snašao u novom klubu, možda zato što su mu zviždali prilikom svakog dodira lopte. Bilo je teško slušati kako donedavni ljubimac publike dobiva takav tretman, ali svega toga je bio svjestan, sam je izabrao takav scenarij.

Možda zbog cijelog tog negativno nastrojenog raspoloženja Bayern je bolje krenuo u utakmicu, imali su više od igre u prvih deset minuta, ali nakon toga je sve stalo, kao da su nestali s terena. Istina, nisu igrali Ribery, Robben, Gotze i Lahm u početnih 11, ali svejedno je to izgledalo previše neuvjerljivo.

S druge strane, Borussia je bila oslabljena za ozlijeđenog Reusa, s kojim bi cijeli dojam bio još bolji jer momčad iz Dortmunda doslovno je razbijala Bayern kontrama i polukontrama s krila. Tako su uostalom i pali pogoci, onaj prekrasni Mkhitaryana u 23., a zatim i Aubameyanga u 62. minuti susreta.

Sreća za Pepa Guardiolu jest što je Neuer bio na razini pa je spriječio još pokoji pokušaj domaćina. Ali kompletna ga izvedba mora zabrinuti jer Bayern je nastavio gdje je stao krajem prošle sezone, a riječ je o blijedoj igri bez ikakve ideje.

A možda su tako djelovali jer Borussia djeluje uistinu preporođeno, najavili su ovom pobjedom borbu za titulu prvaka.

>> Bayernu zabio i Spiderman! Pogledajte Aubameyangovo slavlje

>> Klopp: Zagrlit ću te, Robi! Lewandowski: Zabit ću ga!

Ključne riječi

Komentara 17

A4
alfa 4c
20:11 13.08.2014.

Manđo jel si gledao?

HS
Hajduka_sanjam
20:09 13.08.2014.

Dobit ce Guardiola nogu ove godine

RA
raspad
20:19 13.08.2014.

Sa Guariolom u drugu ligu ... demontiran je stroj koji je sve mljeo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije