IGRA PROTIV SCHALKEA

Luka, oprez, ne još gas do daske!

Gareth Bale i Luka Modrić
Foto: UESyndication/PIXSELL
10.03.2015.
u 10:05

Protiv Schalkea Luka bi trebao igrati 30 minuta, protiv Levantea 60, a u El Clasicu bi počeo od početka

Krajnje je vrijeme za Lukin povratak nogometu jer Realova kola krenula su nizbrdicom i opasno ubrzala. Na djelu je upravo ono čega su se u Real Madridu najviše pribojavali; da će im ozljede (Modrić, James) znatno unazaditi formu, a da će istodobno eksplodirati Barcin trio Neymar-Suarez-Messi. Uz logističku potporu hrvatskog majstora Ivana Rakitića.

Čeka naslov sedam godina

Tako je Real Madrid nakon nekoliko mjeseci vladavine izgubio prvo mjesto u Primeri. Crne slutnje nadvile su se nad Bernabeu jer najbogatiji svjetski klub mogao bi ostati bez naslova prvaka i treću godinu zaredom, što mu se posljednji put dogodilo u Guardiolinoj eri u Barceloni, od 2009. do 2011. godine.

To bio značilo i da bi Luka Modrić opet ostao bez jedinoga trofeja koji nije osvojio s Realom, domaćega naslova. Posljednji je osvojio još prije sedam godina u Dinamu. Međutim, u toj Lukinoj 'nezgodi' proslavio bi se drugi Hrvat, Ivan Rakitić, briljantni nogometaš koji već godinama živi u Modrićevoj sjeni. Raketa, naime, u svom meteorskom usponu u kremu svjetskoga klupskog nogometa još nigdje nije osvojio naslov nacionalnog prvaka. Uglavnom, u preostalih 12 kola očekuje nas mrtva utrka Barcelone i Reala, Rakitića i Modrića, za prestižni naslov. Posljednji put Hrvati su se u petici ovako ganjali prije tri godine kada je Perišić s Borussijom u Njemačkoj odnio naslov Olićevu i Pranjićevu Bayernu.

Od Lukine teške ozljede u Milanu proteklo je 115 dana, deset više nego kada mu je 2009. godine engleski pit-bul terijer Lee Bowyer potrgao lisnu kost.

Iza Luke su teški mjeseci tjeskobe, neizvjesnosti, nadanja, stotine sati provedene na terapijama i pregledima u Španjolskoj, Belgiji i Njemačkoj. Mišić je danas potpuno zarastao, no njegovo stanje uoči utakmice velikih očekivanja, protiv Schalkea, nije posve bezopasno.

Ključan dvoboj za naslov

– Iako je Luka prošao sve kontrole i izdržao sve testove, upozorit ću ga da bi trebao stati osjeti li i najmanju bol ili neugodu u mišiću. Ne ići punim gasom, do daske, nego se pokušati dozirati što je moguće više – kazao nam je šef liječničke službe hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec.

Rupture na mišiću koji je puknuo u Milanu odavno više nema, ali dr. Nemec je oprezan jer ne znamo kako će na napore reagirati ostatak muskulature.

– Ovo je prilično opasno razdoblje za Luku jer, premda je on fizički u dobrom stanju, ipak je imao dugu stanku i ostali igrači Real Madrida u tom su segmentu ispred njega. On je naš nogometni dragulj, moramo ga čuvati i zato još uvijek ne treba ići punom snagom – dodao je dr. Nemec, koji je stalno u kontaktu s Modrićem.

U istoj strepnji zbog Luke je i Carlo Ancelotti, čiji plan za našega reprezentativca ima kodni naziv "30-60-90". Modrić bi u revijalki protiv Schalkea trebao dobiti najviše pola sata, da osjeti igru i dobije ovacije navijača.

– Modrić će sigurno dobiti priliku protiv Schalkea. To je dobra vijest za nas jer on je vrlo važan igrač – potvrdio je jučer Ancelotti.

Sljedeći korak bit će šezdeset minuta igre protiv Levantea u nedjelju, sat vremena testiranja za najvažniju utakmicu sezone, Clasico u Barceloni 22. ožujka. Izgubi li Real Madrid u tom ogledu, vjerojatno će se još jednom pozdraviti s naslovom prvaka.

>> Real i Ronaldo ne mogu bez Modrića: Ne zabijaju, lošije dodaju...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije