Možda i dogodi se čudo

Dinamo još ima realne šanse za prolaz, evo kako može osigurati proljeće!

Soccer - UEFA Europa League - Group D - Celtic v Dinamo Zagreb - Celtic ParkCeltic's Alexandar Tonev (right) and Dinamo Zagreb's Ivo Pinto battle for the ball during the UEFA Europa League match at Celtic Park, Glasgow.Danny Lawson Photo: Press Associatio
Foto: Press Association/PIXSELL
07.11.2014.
u 09:07

Kada bi, pak, susret Celtica i Salzburga završio bez pobjednika, Dinamo bi, uz pobjedu protiv Astre, u zadnjem kolu morao pobijediti Celtic sa dva ili više razlike

Iako je Dinamo sinoć doživio težak poraz od Salzburga (1:5), nada za prolaz skupine još uvijek živi. I nije toliko nerealna pod uvjetom da Dinamo drastično podigne svoju formu. A evo kako hrvatski prvak može proći dalje...

Ako ispuni glavni kriterij i pokaže formu s početka natjecanja po skupinama te slavi u preostale dvije utakmice, "modri" će trebati još samo malu pomoć Salzburga. Naime, kada bi Dinamo pobijedio i Astru u gostima i Celtic u Maksimiru, a Austrijanci slavili u Glasgowu, proljeće bi bilo osigurano. Tada bi Dinamo imao devet bodova, a Celtic bi ostao na osam, koliko ima i sada. Važno je napomenuti da bi i Salzburg imao motiv jer mora osigurati prvo mjesto u skupini kako bi u drugom krugu stekao status nositelja.

Kada bi, pak, susret Celtica i Salzburga završio bez pobjednika, Dinamo bi, uz pobjedu protiv Astre, u zadnjem kolu morao pobijediti Celtic sa dva ili više razlike. U tom slučaju hrvatski i škotski klub bili bi poravnati sa devet bodova, ali bi Dinamo prošao dalje jer se gledaju međusobni susreti, a u Škotskoj je doživio minimalan poraz (0:1).

Stoga, šanse i nisu toliko nerealne jer Salzburg je sigurno najjača momčad u skupini i mogao bi se iz Škotske vratiti neporažen, a onda je sve u Dinamovim rukama. Iako, kako su igrači Zorana Mamića izgledali jučer, teško s takvim pristupom mogu pobijediti i Astru.

>>Mamić ne spominje ostavku: Vjerujem da mogu podići ovu momčad

>>Treba li Zoran Mamić dobiti otkaz nakon ovakvog debakla?

>>Taravel: Nisu samo stoperi krivi, cijela momčad snosi odgovornost

Komentara 22

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:18 07.11.2014.

Pa dobro je li stvarno netko misli da su Zdravko i Zoran Mamić jedini ljudi u Hrvatskoj koji Dinamo mogu voditi do 1. mjesta u HNL-u i brukanja u Europi? Baš nitko drugi ne bi to mogao? Klub koji iza sebe ima miljunski Zagreb ne može ni mrvicu bolje? Dok god prekupac vodi klub, ovo će se ponavljati. Iz godine u godinu.

CE
cenzura
09:59 07.11.2014.

Jedina šansa Dinamu je da još danas promjeni trenera. Svaka čast Zoranu kao igraču ali trenerskom poslu nije dorastao!

ME
metod
09:39 07.11.2014.

Pa dobro, pa znate li vi kada počinje prolječe? Dinamo bi morao proči skupinu i još o1/8 finala pa tek onda bi dočekao prolječe u evropi. Novinari nas non stop zamaraju time prolječem, a druga faza natjecanja počinje u zimi. Jedini koji su doživjeli prolječe u evropi su Hajduk i Varteks. Samo da se zna jer se to više nikade desiti neće!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije