Napad na Hrvate

Englezi se boje rasizma: Vinkovci su blizu Srbije, je li to slučajnost?

Engleska U-21 - Hrvatska U-21
Foto: PA/Pixsell
12.10.2014.
u 13:40

Englesku U-21 reprezentaciju čeka iznimno težak susret protiv mladih hrvatskih nada u doigravanju za Europsko prvenstvo, a umjesto da u središtu svega bude sport, točnije nogomet, engleski mediji raspisali su se o rasizmu! Naime, njihove vodeće novine i portali strahuju od rasizma u Vinkovcima gdje se igra spomenuta utakmica.

"Vinkovci su smješteni u blizini srpske granice. A zanimljivo, Hrvatska U-21 reprezentacija nikada prije toga nije igrala susret baš u tome gradu. Radi li se o slučajnosti ili se našim igračima opet sprema buran doček?", pitaju se novinari Daily Maila koji aludiraju na ono što im se dogodilo u Kruševcu prije dvije godine.

Naime, Engleska U-21 je tada igrala protiv Srbije, a doživjeli su neugodne scene, vrijeđalo ih se na rasističkoj osnovi, a došlo je i do fizičkog obračuna s  članovima stručnog stožera domaćina. Stoga su i sada zabrinuti, ali izbornik Gareth Southgate sve je smirio.

- Imamo igrače koji su tada igrali u Srbiji, ali vjerujem da se to neće ponoviti. Hrvati nisu takvi, a samo znam da nas u Vinkovcima očekuje težak ispit. U karijeri sam mnogo radio i surađivao s Hrvatima i nikada kod njih sam osjetio takve osjećaje. Hrvati su za mene sjajni, pristupačni ljudi.

No, Englezi ni tada nisu odustali, mediji su navodili primjere rasizma u Hrvatskoj (između ostalog pisali su o neugodnostima koje su doživjeli mladi igrači Manchester Cityja u Novigradu), ali Southgate se nije dao.

- Mi u Hrvatsku dolazimo igrati nogomet!

>>Dok ne prođe Azerbajdžan, Kovač Gračanu ne da nikoga!

Komentara 31

Avatar Dančo
Dančo
13:51 12.10.2014.

nema bojazni englezi, ovo nije srbija nego civilizacija

Avatar xenon
xenon
14:07 12.10.2014.

Tko čemu, a Englezi o rasizmu. Pa opće poznato je da su u tom smislu i Njemci i Francuzi u usporedbi s Englezima prave bebe. Nema većih rasista od njih samih.

Avatar bok
bok
14:12 12.10.2014.

..donestite par boca Skotskog whiskeya i Irskog Guinessa isve ce biti dobro :-)) ---Party time

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije