PROLAZ OSTVARIV

Evo s kim hrvatski klubovi igraju u drugom pretkolu Europske lige

Hajduk
Ivo Cagalj/PIXSELL
09.07.2015.
u 22:54

Otprije se zna da igraju Lokomotiva i PAOK, a sad znamo i da će Rijeka na Aberdeen, a Hajduk na Koper

Hrvatski nogomet zabilježio je uspjeh u prvom pretkolu Europske lige i u drugom će imati tri predstavnika. Tome još treba pridodati Dinamo u drugom pretkolu Lige prvaka i time se ponovila prošla godina kad smo u ovoj fazi imali četiri kluba.

Nadajmo se i da će se u najmanju ruku ponoviti uspjesi od prošle godine, kad su do posljednjeg pretkola četiri naša kluba tražila prolaz, a na kraju su u skupini Europske lige završili Dinamo i Rijeka, dok su Hajduk i Split ispali od finalista natjecanja Dnipra, odnosno Torina.

A da bi došli do trećeg pretkola Europske lige, morat će 16. i 23. srpnja Hajduk, Lokomotiva i Rijeka odigrati uvjerljivo i nadmašiti protivnike, koji su sad poznati. Splićani idu na slovenski Koper, koji je u izbacio islandski Vikingur Reykjavik (2:2, 1:0). Lokosi idu na PAOK našeg Igora Tudora, koji je bio slobodan u prvom pretkolu. Isto tako je u prvom pretkolu bila i slobodna Rijeka, koja će se sučeliti sa škotskim Aberdeenom. Oni su teškom mukom prošli makedonsku Shkendiju 79 (0:0, 1:1).

Jasno je, Hajduk i Rijeka su favoriti, a Lokomotiva će morati igrati mnogo bolje nego protiv velškog Airbusa da bi iznenadili opasnije, bogatije i iskusnije Grke.

>> Hajduk zabio šest komada Estoncima i sad želi iznenaditi Dinamo

>> Lokomotiva rutinski prošla dalje, a sad ih čeka PAOK i Igor Tudor

Komentara 1

IS
isljednik
07:35 10.07.2015.

hajduk prolazi 100% jer je protivnik prelagan, rijeka 50:50, a lokosi imaju 30:70 šanse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije