EUROPSKA LIGA:

Wolfsburg i Inter kao glavna utakmica, Fiorentina i Roma kao poslastica

Wolfsburg
DPA/PIXSELL
12.03.2015.
u 00:30

Još jedan težak dvoboj čeka Slavena Bilića i njegov Bešiktaš, nakon što su rundu ranije izbacili Liverpool.

Europska liga došla je do osmine finala, a u četvrtak se igraju prve utakmice, nekoliko uistinu zanimljivih.

(Wolfsburg - Inter, 19 sati)

Wolfsburg je favorit protiv Intera, a iako te momčadi imaju čak tri hrvatska nogometaša, igrat će vjerojatno samo jedan - Mateo Kovačić. Marcelo Brozović nema pravo nastupa, a Ivan Perišić se još oporavlja od ozljede leđa. Za vikend su vukovi izgubili od Augsburga, ali su i dalje na 2. mjestu Bundeslige. Inter je pak u mini krizi, u posljednja dva kola Serie A uzeo je samo bod. U 1/16 finala Wolfsburg je prošao Sporting s ukupnih 2:0, a Inter puno teže od očekivanog Celtic, bilo je 4:3.

(Club Brugge - Bešiktaš, 19 sati)

Još jedan težak dvoboj čeka Slavena Bilića i njegov Bešiktaš, nakon što su rundu ranije izbacili Liverpool. Gostuju u Belgiji, a ove sezone bolja igraju na strani jer svoj stadion nemaju s obzirom da se postojeći renovira pa su praktički naviknuti da stalno gostuju. U turskom prvenstvu su na diobi 1. mjesta s Galatasarayom pa je i to potvrda da ovaj uspjeh nije slučajan. Bit će to dvoboj izrazito napadački orijentirane momčadi i dosta obrambene. Bešiktaš u ligi prima manje od gola, a vodeći Club Brugge u prosjeku zabija 2,3. Brugge je u osminu finala prošao jer je izbacio Aalborg s čak 6:1.

(Fiorentina - Roma, 21:05 sati)

Prvi od dva lokalna derbija igra se u Firenci. Fiorentina i Roma snage će odmjeriti već 4. put u sezoni, u Serie A je Roma slavila 2:0 na Olimpicu, a 1:1 je bilo na Artemio Franchiju. Prije pet tjedana je u Kupu Fiorentina pobijedila 2:0 u Rimu. Roma je na 2. mjestu, a Viole na 6. mjestu, ali obje momčadi su potpuno izvan forme. Roma je dobila samo jednu od posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima, a Fiorentina je za vikend izgubila od Lazija s čak 4:0. U 1/16 finala je vučica prošla Feyenoord 3:2, a Fiorentina je bila bolja od Tottenhama 3:1. Za Rimljane neće konkurirati Francesco Totti i Maicon.

(Villarreal - Sevilla, 21:05 sati)

Sjajna utakmica čeka nas na El Madrigalu, dvoboj susjeda na ljestvici La Lige, pete Seville i šestoplasiranog Villarreala. Žuta podmornica bit će lagani favorit jer je doma odlična ove sezone, a baš obrnuta situacija je kod Seville. U jedinom međusobnom susretu Sevilla je dobila 2:1 na Sanchez Pizjuanu. U prošloj fazi Europske lige Villarreal se lako obračunao s Red Bull Salzburgom (5:2), a Andalužani su izbacili Borussiju Mönchengladbach (4:2), trećeplasiranu momčad Bundeslige.

>> Sve kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

>> Bilićev Bešiktaš na Club Brugge, Perišić na Kovačića u osmini finala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije