Igrao za Rijeku i Dinamo

Komljenović: Nažalost, zabio sam Dinamu te mu uzeo naslov u borbi sa Zvezdom

Fabijan Komljenović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
25.10.2015.
u 13:12

Vjerujem da će u današnjem derbiju pobijediti Dinamo. Rijeka je jako dobra, ali plavi su bolji, kaže Koma.

Zanimljiv je bio nogometni put Fabijana Komljenovića (47), nekad izvrsnog napadača i hrvatskog reprezentativca. Dečko iz Dubrave, "hrvatski Caniggia" (imao je dugu plavu kosu i brzinu poput slavnog Argentinca), prošao je sve omladinske selekcije u Dinamu (generacija s Bobanom, Prosinečkim, Crnogajem...), ali za plave je odigrao samo 35 službenih utakmica, nije zabio nijedan prvenstveni gol...

- Bilo je tada, krajem 80-ih, teško probiti se u prvu momčad. Pa sam otišao na posudbu u Rijeku, potom sam igrao u Zagrebu, Schalkeu, Genku..., a karijeru sam završio u Južnoj Koreji, u Pohang Steelersu – kaže Koma.

Komljenović je sad u trenerskim vodama, bio je pomoćnik Zvonimiru Soldi u Dinamu prije sedam godina, a danas je trener mlađih pionira (do 13 godina).

- Devet sam godina u svom klubu, prezadovoljan sam, obožavam raditi s nadarenom djecom. Imamo vrhunske uvjete, Zdravko i Zoran Mamić posebnu pozornost posvećuju radu s mladima. Na žalost, osim Dinama, te Zagreba i sad Lokomotive, malo koji klub ima dobre uvjete za rad s klincima, nedostaje infrastruktura i to može biti pogubno za naš nogomet.

Hrvatski kadeti dobro igraju na SP-u u Čileu, u tom je naraštaju najviše Dinamovih igrača, pratite li te utakmice?

- Naravno, bio sam oduševljen igrom i 2:1 pobjedom protiv Nigerije. A sad je sve otvoreno, počinje nokaut-sustav i doista se svašta može dogoditi.

Vratimo se igračkoj karijeri, iz Dinama ste otišli najprije u Rijeku.

- Na Kantridi sam proveo dvije krasne sezone, bio sam ljubimac navijača, zabio sam 23 gola u 50-ak utakmica!

Jednim od tih pogodaka Dinamu ste na Kantridi "oteli" naslov prvaka?

- Nažalost, da! U travnju 1990. zabio sam za 1:1, potom su plavi izgubili nakon 11-eraca, a zabio sam i penal! I tom je utakmicom počeo Dinamov pad u utrci za naslov sa Zvezdom...

Zabili ste taj gol glavom, iako vam to nije bila jača strana?

- Neki su Dinamovi treneri tako govorili kad su me slali na posudbu. I onda sam ga zabio glavom baš Dinamu! Ali, u karijeri sam dosta pogodaka postigao glavom, nije mi to bila slabost.

Kako ocjenjujete Dinamove nastupe u Ligi prvaka?

- Odlično, posebno me oduševila igra s Olympiakosom. Mamić je sjajno osložio momčad i nesretno su izgubili.

Tko će pobijediti u derbiju u Rijeci?

- Dinamo je bolji i vjerujem da će se vratiti s bodovima. Rijeka je dobra, vrlo dobra, ali Dinamo je ipak kvalitetniji. Ovo je prvenstvo neizvjesnije od dosadašnjih, veseli me ta izjednačenost, ali siguran sam da će Dinamo uskoro odmaći – smatra Komljenović.

>>Tomasov: Nadam se da ću opet raditi s Čačićem, a s Mamićem ne!

>>Je li Zoran Mamić trener za Dinamo? Evo što kažu Ćiro, Vaha, Lončarević i Balaban

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije