NEUSPJEH BIJELIH

Zagreb razmontirao i razgolitio nemoćni Hajduk, suci oštetili Tudorovu momčad

Hajduk - Zagreb
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
29.11.2014.
u 18:51

Bijeli nisu izgubili (na travnjaku) od 30. kolovoza i ovih 0:2 tek im je drugi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni. I baš u trenutku kad su se morali odužiti navijačima...

Na Poljudu će opet pričati o sucima, imaju i zbog čega, ali Hajduk je bio očajan. Dražen Medić se poigrao sa Splićanima u potpunosti ih razmontirao, i razgolitio (2:0).

Netko je u šali dobacio “opet ćemo na prosvjed”. Bio je to komentar na poništeni pogodak Hajduka u 16. minuti, Sudac Igor Križarić bio je neumoljiv, povjerovao je podignutoj zastavici Dalibora Conjara i pogodak Antona Maglice nije priznao zbog zaleđa. Šteta, prava šteta, bila je to birljantna akcija Hajduka. Odigrano je nekoliko dodavanja, Sušić se oslobodio dvojice igrača, uposlio Kouassija, koji je dao super loptu za Maglicu. Akcija za pet, odluka Conjara za jedan. Nije to bila jedina sudačka odluka za prosvjed. U 10. minuti Kouassi je srušen, Kovačić to nije vidio kao prekršaj za najstrožu kaznu, a u 43. minuti Musa je igrao rukom, ali Križarić nije smatrao da je to za jedanaesterac. Ceh sudačkim procjenama platio je trener vratara Sandro Tomić koji je na Conjarovu intervenciju isključen.

A utakmica? Hajduk je bez publike igrao treći put zaredom. Pobjeda, neodlučeno i sada poraz, prvi nakon kolovoza. Već duže vrijeme nisu to neke predstave koje plijene, naplata je stigla protiv odličnog Zagreba. Cijeli Hajduk ovisi o raspoloženju Tina Sušića, ima potez, ima dribling, ima ideju... Protiv Zagreba bila je to nevjerojatno nemoćna momčad, koja ne može trčati, pola drugog poluvremena bijeli su prohodali. S druge strane Zagreb je odrađivao ono što je i zamislio Dražen Medić. Čvrsta obrana, prijetnja iz kontri, odlično se ubacio Filip Krovinović iz drugog plana. U nekim trenucima trojica Zagrebovih napadača visoko su napadala trojicu iz Hajdukove zadnje linije, pa su bijeli često nemoćno izbijali loptu.

Inače, Medić je na klupi ostavio prvog strijelca Gabrijela Bobana, prednost je dao bratu mu Brunu i sinu Lovri. A u 64. minuti Krovinović je doveo Zagreb u vodstvo. Briljantan je taj devetnaestogodišnjak. Maloča je ispao na centru, Krovinović se pogirao s Milovićem i rutinirano zatresao Kalinićevu mrežu. Četiri minute kasnije Kouassi je išao sam na Livakovovićeva, koji je ima dvije čudesne reakcije. Obranio mu je prvi udarac, odbio loptu u Hajdukovog napadača, a onda je skinuo i novi udarac. Konačni udarac Hajduku zadao je Mudražija u 87. minuti nakon što je Gabriel Boban ispremiješao pola Hajdukove obrane.

HAJDUK - ZAGREBA 0:2 (G. Boban 64', Mudražija 87')

HAJDUK: Kalinić, Milović, Vršajević, Anđelković, Vlašić, Maglica, Maloča, Nižić, Sušić (od 67. Bradarić), Kouassi, Gotal. Trener: Igor Tudor.

ZAGREB: Livaković, Jurendić, Krovinović, Bevab, Šulc (od 46. Mudražija), Kolinger, Stepčić, Štiglec, Musa, Medić (od 83. Ćubel), B. Boban (od 46. G. Boban). Trener: Dražen Medić.

>> 'Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb'

Komentara 156

DI
dinamojavolim1
18:34 29.11.2014.

nadam se da se nogometasi zagreba nisu veselili kad su zabili gol jer to je jako nekorektno i to bi bila jedna velika provokacija prema hajduku

Avatar Zrinski10
Zrinski10
18:03 29.11.2014.

Tko je ono gađao nogometaše Rijeke pokidanim sjedalicama?? Tko je pravio nerede u Zadru?? Isti oni huligani koji bi da smijene čelništvo HNSa. Samo jedna utakmica bez gledatelja? Malo su i dobili.

IG
Izdvojeni_glas
18:12 29.11.2014.

Hajduk loš ali svi su im drugi krivi od Adama i Eve do naovamo,ajde bar ste svjetski prvaci u kmečanju tu vam nema premca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije