u 4. pretkolu EL

Bez drame u Drammenu: Hajduk s igračem manje slavio i u uzvratu!

Hajduk - Stromsgodset
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
06.08.2015.
u 21:16

Strijelci su bili Caktaš i Ohandza, a isključen je Nižić. Kamerunac je i asistirao za vodeći pogodak.

Mlada Hajdukova momčad oduševila je u Norveškoj i sutra će čekati ishod ždrijeba (13 sati) kako bi saznala protivnika u četvrtom pretkolu Europske lige! 

Bijeli su u najvažnijoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone, u uzvratu na gostovanju u Drammenu slavili protiv Stromsgodseta, i to identičnim rezultatom (2:0). Dakle s ukupnih 4:0 preskočili su Skandinavce. Prvo ime susreta bio je Franck Ohandza Zoa, strijelac i asistent. Važno je napomenuti da su od 53. minute igrali s igračem manje.

Prvo poluvrijeme bilo je prava uspavanka, a dominirali su Norvežani. Lopta je bila više vremena u njihovu posjedu, a dva puta opasno su zaprijetili Kaliniću. Hanin je vrlo dobro pucao u 7. minuti iz sa 25 metara, a onda je Olsenov udarac glavom u 33. minuti prošao blizu vratnice. Hajduk se uglavnom koncentrirao na čvrsti obrambeni blok.

Ali već početkom nastavka počela su uzbuđenja. Nižić je nakon jednog zračnog duela laktom udario u glavu suparnika i dobio drugi žuti karton. Bilo je to u 53. minuti da bi već u sljedećoj akciji Hajduk poveo. Jefferson je dao za Ohanzu koji je povukao kontru 30-ak metara i onda pred šesnaestercem dodao Caktašu. Veznjak bijelih zaključio je brzu akciju četvrtim ovosezonskim pogotkom u europskim natjecanjima. 

Domaći su potom igrali mnogo otvorenije što je omogućilo Hajduku brze protuudare. Iz jednog takvog, u 77. minuti, pogodio je i Ohandza. Danas sjajni Vlašić poslao mu je visoku loptu, Kamerunac je izigrao dvojicu čuvara i vratara te je gurnuo u mrežu. Slavlje 200-tinjak Torcidaša moglo je početi jer je bilo jasno kako Stromsgodset više ne može do preokreta. Zanimljivo da su u tim trenucima i Norvežani igrali s igračem manje jer se liječnička pomoć pružala Vilsviku

 

Domaćin je ipak mogao do počasnog pogotka, ali Hoibraten je u 87. minuti sa samo sedam metara navjerojatno promašio. 

Inače, u Drammenu se pred pet tisuća gledatelja igralo na umjetnoj travi, a trener Damir Burić očito je dobro pripremio svoje mladiće. Naime, teren u Drammenu glumio je Poljud.

– Zalili smo teren da bude nevjerojatno brz, još smo ga i ošišali prije treninga. Naravno, te se stvari ne mogu simulirati sto posto, ali pokušali smo napraviti slične uvjete – kazao je Burić koji za dvoboj protiv Stromsgodseta nije mogao računati na Antu Roguljića i Josipa Bašića.

Dodajmo i kako je nekoliko sati uoči utakmice iz Uefe došla odluka o novčanoj kazni Hajduku zbog disciplinskih prijava s prve utakmice na Poljudu. Radi se o novčanoj kazni u ukupnom iznosu od 40.000 eura, a kako se navodi u obrazloženju, odnosi se na korištenje pirotehnike, nenogometni baner i zakrčene prolaze na tribini. Odbačena je prijava za rasizam.

STROMSGODSET - HAJDUK 0:2

Sudac: Drachta iz Austrije.

Strijelci: 0:1 Caktaš (55), 0:2 Ohandza (77)

Crveni karton: Nižić (53)

Stromsgodset: Pettersen, Vilsvik, Hoibraten, Valsvik, Hanin (od 30. Hamoud), Jradi, Abu, Fossum, Kastrati (od 71. Sorum), Wikheim, Olsen.

Hajduk: Kalinić, Tudor, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Vlašić, Balić (od 70. Juranović), Caktaš, (od 84. Sušić), Maloku, Ohandza (od 82. Maglica).

>>Stigla Uefina kazna Hajduku. Brbić: Rigorozna je!

Komentara 59

BI
BilaLegendaa
19:24 06.08.2015.

Svi uz Hajduk!

CA
canajrasim-
19:56 06.08.2015.

'Ajdmo bili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BI
BilaLegendaa
20:28 06.08.2015.

Hajduk Split najveci ,najstariji i najbolji klub na svitu i okolini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije