Hrvatski kup

Dinamo potpuno zasluženo pobijedio Hajduk 2:0 i došao na korak do finala

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
16.03.2016.
u 19:20

Modri su nastavili sjajan niz protiv Splićana, ovo im je već 13. utakmica zaredom u kojoj nisu izgubili od Hajduka.

Najavljivali su iz redova Hajduka veliku borbu protiv Dinama, svjesni da im je upravo kup jedina prilika za trofej ove sezone, ali na terenu Splićani nisu pokazali apsolutno ništa. U prvoj polufinalnoj utakmici Dinamo je pobijedio u Poljudu s 2:0, u utakmici u kojoj su modri potpuno dominirali i zasluženo slavili.

Hajduk je parirao Dinamu punih pet minuta prvog dijela, a nakon toga Mamićeva momčad preuzela je inicijativu i gospodarila terenom. Već u prvih 20 minuta imao je Dinamo nekoliko prilika, ali je pokušaje Roga, Soudanija i Pjace branio Kalinić. Međutim, u 22. minuti i on je bio nemoćan. Pjaca je odlično prošao, dao za Soudanija, Alžirac malo tehnicirao i onda pogodio u mrežu. Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Ćorić je odigrao dupli pas sa Soudanijem i lako poentirao za visoko vodstvo modrih, koji su nastavili dominaciju do kraja prvog poluvremena.

- Ne stojimo dobro. Moramo biti agresivnijim, drugačije se ne može igrati s Dinamom. A u prvom poluvremenu nije bilo borbenosti i moramo nešto promijeniti, rekao je Hajdukov pomoćni trener Joško Španjić na odlasku u svlačionicu.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Dinamovci su, pak, bili zadovoljni.

- Odlično igramo, dominiramo potpuno. Jedino što smo tražili od igrača jest da nastave ovako igrati, rekao je po izlasku iz svlačionice Mamićev pomoćnik Igor Cvitanović.

Nastavak je donio malu promjenu, Hajduk je doista zaigrao bolje, nije više dopustio potpuno dominaciju modrih, ali njegovi napadi bili su jalovi, nisu uspjeli stvoriti puno pravih prilika.

Tako su modri nastavili sjajan niz protiv Splićana, ovo im je već 13. utakmica zaredom u kojoj nisu izgubili od Hajduka. Uoči uzvrata, koji se igra 6. travnja, Zoran Mamić može biti miran jer ima odličan rezultat i već je jednom nogom u finalu, ali u nedjelju ih u Splitu očekuje još jedan dvoboj protiv Hajduka, ovoga puta u prvenstvu.

Podsjetimo da je jučer u polufinalu Kupa Rijeka pobijedila Slaven Belupo 2:1, a uzvrat se igra u Koprivnici 5. travnja.

>>Užasna vijest za Mamića i Čačića: Marko Pjaca slomio ključnu kost

Hrvatski kup, polufinale:

Hajduk - Dinamo 0:2 (Soudani 22', Ćorić 29')

HAJDUK (4-1-4-1): Kalinić – Juranović, Nižić, Šimić, H. Milić - Jefferson - Mujan (od 46. Velez), Sušić, Roguljić, Tudor (od 71. Maloku) - Vlašić.

Trener: Damir Burić.

DINAMO (4-2-3-1): Ježina - Matel, Sigali, Schildenfeld, Musa - Machado, Antolić - Soudani (od 73. Fernandes), Rog (od 66. Henriquez), Ćorić - Pjaca (od 64. Brekalo).

Trener: Zoran Mamić

>>Rijeka u polufinalu Kupa napokon uspjela pobijediti Slaven Belupo

Ključne riječi

Komentara 138

SU
suncesmokvemaslina
18:09 16.03.2016.

smrc,smrc....maimću što nam to radiš, pusti nas ili ćemo te reći jovanoviću

DU
Deleted user
16:36 16.03.2016.

Zašto nije utakmica na hrvatskoj televiziji?

DU
Deleted user
18:16 16.03.2016.

Poluvrijeme..ljut sam..trebalo je biti 0:5...hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije