POSTAVILI UVJETE

HNS prijeti Hajduku i Torcidi: Dok je ultimatuma, dijaloga biti neće!

Navijači prosvjed
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.11.2014.
u 17:05

- Upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene - tvrde u Savezu.

Hrvatski nogometni savez se oglasio povodom prosvjeda navijača Hajduka i istaknuo kako prihvaća činjenicu da su na specifičan način izrazili nezadovoljstvo radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza, ali da se nikada neće složiti s "govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove".

- Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema - rečeno je u HNS-u, a potom su nastavili:

- S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrste nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Teško je shvatiti ozbiljno ove riječi od strane onih koji nisu izbacili ljude kao što je Alojzije Šupraha iz HNS-a, ali baš je po ovim izjavama i potezima koji se vuku lakše shvatiti čemu nezadovoljstvo u Hajduku i među navijačima svih klubova Prve HNL. No svejedno opetovano pozivaju na dijalog. Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu.

- Ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema - tvrde u HNS-u i naglašavaju da su oni glavni u cijeloj priči:

- Upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene.

Dok riječi ne potkrijepe djelima, teško je izgraditi odnos od povjerenja.

>> Igor Tudor nakon teškog poraza: Kao da smo s Marsa pali...

>> Zagreb razmontirao i razgolitio nemoćni Hajduk, suci oštetili Tudorovu momčad

>> Mogu li se zbog nogometa poremetiti odnosi sjevera i juga, Zagreba i Dalmacije?

>> 'Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb'

Komentara 100

DE
derin
17:28 30.11.2014.

Vrijeme je da institucije u ovoj državi počnu raditi svoj posao, od ministarstava do dorha i uskoka.

PE
pessimus
18:13 30.11.2014.

nogometna organizacija i njezina tijela su mamić, vrbanović šuker, brezni, vlajčević, perajić, suci, delegati i kontrolori iz zagreba i okolice, iz osijeka, rijeke. i hajduk i torcida dok je tako zapravo nemaju s kim razgovarati.

MA
mamarti
17:56 30.11.2014.

Mamića ukloniti ostali su miševi on i bandić su zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije