SP Rusija

Hrvatska nositelj u kvalifikacijama: 'Mi smo istinska sila nogometa'

Hrvatska - Gibraltar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
09.07.2015.
u 12:40

Hrvatska će biti nositelj zajedno s Njemačkom, Belgijom, Nizozemskom, Portugalom, Rumunjskom, Engleskom, Walesom i Španjolskom

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Rusiji. Ždrijeb kvalifikacija bit će održan u St. Petersburgu 25. srpnja, a jakosne skupine određivale su se na temelju Fifine ljestvice za srpanj.

Hrvatska će biti nositelj zajedno s Njemačkom, Belgijom, Nizozemskom, Portugalom, Rumunjskom, Engleskom, Walesom i Španjolskom.

– S velikim zadovoljstvom ćemo otići u Sankt Peterburg na ždrijeb, ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda naših vatrenih i uopće vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne jamči, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u Sankt Peterburgu predstavljati Savez koji je istinska sila europskog nogometa – poručio je Davor Šuker preko HNS-a.

I izbornik Niko Kovač zadovoljan je i ponosan zbog toga.

– Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb. Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih selekcija, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i Savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima.

>>Krivci su snimljeni: Poljevačom nacrtali kukasti križ na Poljudu!

>>Rumunjska i Wales u Top 10, Španjolska 12., a Hrvatska 14.!

Komentara 13

Avatar Titanov sin
Titanov sin
17:00 09.07.2015.

Hrvatska reprezentacija je naš ponos bio i ostat će ,što se sada događa bi svima trebala biti opomena .Stalno se potenciraju neki sukobi od strane politike ali svi smo mi Hrvati kad naša reprezentacija igra ,zajedno smo jaki ma da je to saznanje nekome trn u oko .

SA
Sarmoman12
15:27 09.07.2015.

Mi smo nogometna sila. Sto se tice koliko nas ima na svijetu i koliko smo sportova dobri natprosjecni smo , moderna sparta. Nisam prepotetan. Mjenjao bih pola za dobro organizirano drustvo kojem turizam i kriminal nisu glavna grana gospodarstva

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
15:55 09.07.2015.

Ali zato su Slovenci u stolnom nogometu i skijanju uzbrdo na ovim prostorima bez konkurancije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije