Stanko Poklepović

Kek je dobro posložio Rijeku. Mamić Dinamo vodi bez nekih posebnosti, ali će biti prvak

27.03.2015., Vodice - Nogometasi Hajduka i Vodica odigrali humanitarnu utakmicu za pomoc Zrinskom Sprljanu, mladom Vodicaninu koji je u procesu rehabilitacije od teske bolesti. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.02.2016.
u 18:19

– Po onom što sam pratio vidim da se igra iznimno ubrzala. I to ne samo kod Dinama i Rijeke nego i kod Hajduka, a to znači da su sva tri kluba u nastavak sezone ušla spremna.

Jedva je čekao da krene liga. Stanko Poklepović, iskusni stručnjak, pozorno je pratio pripreme naših najboljih klubova. Nakon prvog kola nastavka zadovoljan je onim što je vidio.

– Po onom što sam pratio vidim da se igra iznimno ubrzala. I to ne samo kod Dinama i Rijeke nego i kod Hajduka, a to znači da su sva tri kluba u nastavak sezone ušla spremna. Istina, ona Dinamova utakmica protiv Zagreba igrala se po iznimno teškom terenu, koji je sputavao individualnu kvalitetu, ali bez obzira na to, vidio sam dosta dobrih stvari – kaže Poklepović.

Subota nudi sudar prve i druge momčadi, Dinamo i Rijeka u Maksimiru igraju veliki derbi Hrvatske lige. Naravno, neće se u subotu riješiti prvenstvo, ali neke stvari bit će jasnije.

Nedostaje mu ideje

– Rijeci je gotovo svejedno igra li u gostima ili na Rujevici. Čak mislim da im je lakše igrati u Maksimiru jer nemaju onu obvezu pobjede kakvu bi imali na svom terenu – rekao je Poklepović.

Ukratko je secirao rad Matjaža Keka, koji je proteklih godina postao prvi trener lige.

– Kekova momčad igra uvijek isto, bez velikih amplituda. To sugerira i učinak u prvenstvu, Rijeka je ostvarila 12 pobjeda i ima 10 remija. Kek voli disciplinu, ritam igre je ogledalo njega kao trenera. Nema tu neke posebne imaginacije, ali ima čvrstine, postojanosti, Rijeka ne gubi raspored. Ne raspada se. Zato vjerujem da može nešto napraviti u Maksimiru. Sviđa mi se kako je posložio momčad, ali mi se čini da tu nedostaje ideje kako bi napravio nešto više – kazao je Poklepović.

Izvukao je ključni detalj Kekove momčadi. Poklepović smatra da rijetko tko može zaustaviti krilnog napadača Rijeke.

– Za mene je Marin Tomasov možda i najbolji igrač HNL-a u ovom trenutku. Sve što Rijeka napravi u napadu ide preko njega. Trenirao sam ga, znam njegove sposobnosti, ima moć kakvu imaju rijetki igrači. Tomasov svakoj momčadi može zadati probleme. Pa zar praktički sam nije pobijedio Hajduk u prvom dijelu sezone. Slično može napraviti u svakoj utakmici – kaže Poklepović.

A Dinamo? Kako Poklepović vidi aktualnog prvaka kojeg bi svi rado skinuli s trona? Dinamo je malo mijenjao u ovom prijelaznom roku, otišao je Pinto, a poziciju desnog beka zauzeo Stojanović.

– Dinamo ima svoje posebnosti u pojedinačnoj kvaliteti igrača, mislim na Pjacu, pa Roga, na odlične strance u napadu. Zoran Mamić ima širok kadar, može posegnuti za nekoliko rješenja, to je vrijednost Dinama – smatra Poklepović.

Kako je ocijenio Keka, slično je napravio i s Mamićem.

Mamić mirno osvaja trofeje

– On to vodi onako, bez nekih posebnosti. Dinamo je najveći favorit za prvaka baš zbog velikog broja kvalitetnih igrača, ali i zato što je dominantan posljednjih godina, mirno osvaja trofeje, što je jako bitno – kaže Poklepović.

Mnogi će reći da je bitno i to što Dinamo ima i sudačku podršku. U dvoboju protiv Zagreba do pobjede je došao uz sudačku pomoć.

– Neću se uvlačiti u te priče, skače se na svaku odluku. Nije lako ni sucima. Želja mi je da o tome tko će biti prvi ne odlučuje nitko drugi nego momčadi na terenu – ističe ovaj stručnjak.

Nakon dugo godina Hrvatska liga je zanimljiva, trojac iz naša tri najveća grada je tu negdje.

– Sviđa mi se što se vodi utrka utroje, to je odlično za naš nogomet. Hajduk mi je ostavio dojam da može biti uz bok Dinamu i Rijeci. Vjerujem da se do posljednjih kola neće znati tko će biti prvak – zaključio je Poklepović.

>>Rijekin djelatnik dobio otkaz nakon što je ismijao jedanaesterac za Dinamo

Komentara 1

MA
manjabegic
21:54 19.02.2016.

Subota? Ozrene sto pijes kad ti skodi...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije