Možda presudna utakmica

Krunoslav Jurčić uoči derbija: Tko bude kalkulirao, izgubit će!

Matjaž Kek, Ivajlo Petev
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/11
08.04.2017.
u 10:29

– Trener i momčad moraju ostati kod onoga što inače rade, mislim da ne treba izmišljati nešto novo jer onda se momčad može izgubiti

Dugo jedna nogometna utakmica nije bila toliko u fokusu, tako eksponirana kao današnji derbi Rijeke i Dinama (19 sati).

– Istina, kao da je finale Lige prvaka. Lijepo je da se tako nešto događa i kod nas, bolje da se govori o nogometu nego o politici, Agrokoru... – kaže Kruno Jurčić.

Sve zanima kakve će biti taktičke ideje dvaju trenera.

– Trener i momčad moraju ostati kod onoga što inače rade, mislim da ne treba izmišljati nešto novo jer onda se momčad može izgubiti. Dinamo ne smije pobjeći od svoje želje za posjedom i pritiskom na loptu, bude li taj posjed rastao, rast će i njegove šanse. No i Rijeka voli taj visoki pritisak, čvrst duel i stalni napad. Uđe li u utakmicu netko s kalkuliranjem, neće biti dobro.

Rijeci je zapravo i bod dobar...

– Vidjet ćemo kakve ideje imaju treneri, ali Rijeka je sve dosad napravila igrom bez kalkulacija, s puno napada.

Rijeka je ostala bez Zute, očekuje se da će tu poziciju pokriti Vešović.

– To je i meni najizglednije rješenje, Kek ima 13-14 igrača kojima vjeruje i neće puno izmišljati. Šteta je što će tako izgubiti svoju udarnu desnu stranu na kojoj su sjajno surađivali Vešović i Ristovski. K tome, Vešovića će ovako napadati Soudani, s te je strane i stoper Elez i tu bi Rijeka mogla imati problem jer Vešović je i kao bek ofenzivan – smatra Jurčić.

Ono što je pomalo boljka obiju momčadi jesu stoperi.

– Zbog toga Dinamo mora imati posjed, ako ne bude imao, bit će u problemu. K tome, Dinamo ima samo dva visoka igrača i to su upravo stoperi. Tu bi plavi mogli imati problema u defenzivnom prekidu, skoku. Vidim da se u zadnje vrijeme brane zonom, a to je teško ako nemaš četiri-pet visokih igrača, skakača. Rekao sam da obje momčadi vole visoko napasti, a kad tako igraš, onda moraš imati brze stopere, a ni Rijeka ni Dinamo ih nemaju, tako da to ispada malo kontradiktorno. No vidjet ćemo. Derbi često riješi netko s inspiracijom, Dinamo ima Sammira, Soudanija, Hodžića, a Rijeka Andrijaševića, Gorgona, svi oni mogu riješiti utakmicu. Vidim da je Sammir rekao da će on riješiti. Kad je on to prije govorio, onda je to i napravio, vidjet ćemo hoće li i ovaj put – zaključio je Jurčić.

>>Armadina podrška voljenom klubu: Navijači bakljama osvijetlili Buzet

Komentara 3

ZS
Zvolen.Slovakia
12:22 08.04.2017.

Možda probati na kladionica - oba daju gol- 2.10 sup.sport ! Jer tko Neda gubi naslov ?

LU
lukathereem
14:26 08.04.2017.

kad to kaze Krunoslav bit će suprotno

DH
dalibor.hren
17:06 08.04.2017.

Dakle, Kljuno, tko izgubi, bit će poražen!? Nemreš vjerovati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije