liga prvaka

Albanski Skënderbeu živi u Ulici Niko Kovaçi

Angelo Henriquez
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.08.2015.
u 18:00

'Da nam je i u Albaniji ponoviti 3:0 kao protiv Splita, bilo bi divno.'

Dinamova će ekspedicija koja traži mjesto u skupinama Lige prvaka na put iz zagrebačke zračne luke Pleso u utorak u 11 sati. Prva utakmica doigravanja sa Skënderbeuom igra se od 20.45 sati u srijedu, no plavi neće odmah nakon susreta u Zagreb, već će ostati prespavati, pa se kući vratiti u četvrtak. Plavima počinje i utrka s vremenom, jer već u subotu moraju biti u Puli, gdje igraju utakmicu 7. kola Prve HNL kod Istre 1961.

– Ma to je najljepše, kad igraš srijeda-subota – rekao je prošli vikend Matjaž Kek Zoranu Mamiću...

Dinamov je gazda nedavno dobio ulicu u širokobriješkom selu Ljuti Dolac, koja nosi ime Ulica Zdravka Mamića, a protivnici plavih se svakodnevno u Korçëu šeću – Ulicom Nike Kovača! Naime, prva ulica kraj stadiona Skënderbeua nosi ime, ni više ni manje nego našeg izbornika: Rruga Niko Kovaçi.

Srijeda? Uf...

Pokušali smo otkriti zašto baš takav naziv, sumnjamo da su je nazvali po bivšem hrvatskom kapetanu, no odgovor u bespućima Googlea nismo pronašli, a interesirali smo se i kod albanskih kolega novinara... Ništa čudno, Splitov branič Chung Woon (prezime se prema korejskim pravilima piše prvo) u rodnoj Koreji ima ravno 2,230.611 prezimenjaka, ima ih kao pola stanovnika Hrvatske, pa tako ima i Kovača, nije to prezime baš rijetkost... Iako nema veze s 'našim Kovačem', štos je dobar.

Ipak, plavi će igrati 122 kilometara dalje, u Elbasan Areni, jer Skënderbeu stadion ne zadovoljava Uefine uvjete.

– Srijeda? Uf... Nitko ne bi bio sretniji od mene da ponovimo igru kao protiv Splita u kojoj smo se vratili na vodeće mjesto Prve HNL, ali znamo da nas u Albaniji čeka teška utakmica i morat ćemo biti odlični – kazao je Hilal Soudani, prvo ime subotnjeg susreta, koji je zabio prvi gol, a zatim i namjestio Paulu Machadu za 2:0. Dinamova desetka u posljednje vrijeme teško živi, nakon pokazivanja srednjeg prsta, publika mu još uvijek nije oprostila...

– Ne znam uopće kako bih opisao što se događalo u zadnje vrijeme, ali moram priznati da mi je bilo prekrasno u subotu čuti pljesak s tribina kada sam izlazio. Hvala navijačima na tome, a vjerujte da ću napraviti sve kako bi svojim trudom i radom zaslužio da mi plješću svi – kaže Paulo koji se, eto, pomalo miri s publikom. Zabije li i u Albaniji, vjerujemo bit će mu zaboravljen nesmotren potez.

Mladi Ante Ćorić, odigrao je također odličnu utakmicu te najavio:

– Ljepše će nam kao liderima u prvenstvu otići na gostovanje u Albaniju, a sigurni smo kako nas tamo čeka teška utakmica – Ante Ćorić.

Odmorio PR dvojac

Dobra je vijest za plave što je Arijan Ademi, koji je na početku susreta sa Splitom, morao izaći iz igre, boljelo ga je u predjelu kuka, no snimke magnetske rezonancije nisu ukazale na ozljedu. Zoran Mamić za utakmicu u srijedu odmarao je, na papiru, najbolja dva igrača Marka Pjacu i Marka Roga, kako bi dečki odmoreni zablistali u utakmici u kojoj mogu osigurati plasman u Ligu prvaka. Na korak su do uspjeha, raspucali su se, podigli formu, sve taman...

>> Albanci su fanatičan narod i bit će maksimalno 'napaljeni' na Dinamo!

Komentara 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
19:13 17.08.2015.

Idemo na pobjedu, poslije nas čeka Messi, Ronaldo i društvo hehe. Kako je lijepo biti Dinamovac.

DU
Deleted user
19:21 17.08.2015.

U Albaniji nije teško naći Ime Niko, niti naći prezime Kovaç!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:58 17.08.2015.

Ne vraćajte se bez dva razlike, vi to možete ...riješimo dole sve i guštajmo u uzvratu. Neka pate mrzitelji. Pozdrav onom što bi jedrio po mom kao svoj na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije