mamić 'oživljavao' igrače

Joe Šimunić na klupi, platio je ceh jako lošoj igri protiv Aalborga

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
11.08.2014.
u 13:45

Mamić: Momčad sam dizao na dva posebna treninga raspoloženja

Cijeloga su sparnoga subotnjeg popodneva brojni Osječani koji su prolazili pokraj hotela "Osijek" na obali Drave radoznalo pregledavali novi Dinamov fantastični autobus, fotografirali su se ispred njega i komentirali nagađajući koliko to "čudo" stoji!

– Ma skuplji je od cijele momčadi Osijeka – rekao je jedan duhoviti Osječanin, naglasivši i ovo:

– Ako se već voze u takvom autobusu, možete onda samo zamisliti kakve uvjete za rad imaju, kakve su im plaće. A ovi naši jedva imaju za tramvajski kartu...

Nije me zanimao dojam

Međutim, nekoliko sati poslije takva se drastična razlika nije vidjela na travnjaku! Dinamo je, istina, slavio s rezultatom 2:1 (1:0), nema ni najmanje mrlje na toj pobjedi. Međutim, Osijek je imao prilike i da je dohvatio remi, nitko ne bi mogao reći da bi to bilo nezasluženo.

I u svakoj bismo drugoj situaciji svakako "drvljem i kamenjem" opalili po Dinamovoj momčadi za siromašnu prezentaciju, ali ovo je bila utakmica u kojoj se plavima (odnosno, prvi put nakon gotovo 50 godina "žutima" jer su predstavili nove dresove za gostovanja!) mnogo toga u izvedbi moglo i trebalo progledati kroz prste. Još je, naime, i te kako bolan šokantan poraz protiv Aalborga (ma dugo će boljeti!), koji je ostavio traga na svakome u klubu. Uostalom, i trener Zoran Mamić nakon dvoboja je naglasio:

– Jako patimo, vidi se to na svakom koraku. Tijekom ručka uoči utakmice ni muha se nije čula, ne pamtim kad je nekoj momčadi tako teško pao neki neuspjeh...

Kako ste u dva dana pokušali podignuti momčad?

– Razgovorom i treningom. Obavio sam niz pojedinačnih razgovora pokušavajući uvjeriti igrače da život ide dalje. Suprotno uobičajenom načinu rada, napravili smo dva treninga raspoloženja, više su se dečki igrali nego ozbiljno trenirali, želio sam opet vidjeti radost na njihovim licima, želio sam da se smiju i vesele. To je jedini put povratka u pozitivu nakon golema šoka.

S kim ste najviše razgovarali, tko je bio najviše utučen?

– Ne bih spominjao imena, svi su silno razočarani. I znate, možemo mi pričati koliko hoćemo, ali nije lako momčad vratiti u normalu poslije takvoga udarca. I zato sam sretan zbog osječkih bodova, valjda me prvi put kao trenera nije zanimao "umjetnički dojam", nego samo rezultat – kazao je Mamić.

Za taj "umjetnički dojam" malo je lijepih riječi, malo kad smo vidjeli kako je Dinamo rastrgan i nervozan. I dobro je to opisao najbolji plavi, dvostruki strijelac Duje Čop:

– Pobijedili smo "na mišiće", samo su nas bodovi zanimali! Nadam se da je ovo početak novog uspješnog niza...

Sigali i Jozo bez pogreške

Uz bok Čopu svakako su bili srednji braniči Sigali i Šimunović, koji su gotovo bez pogreške odradili 90 minuta. Istina, s druge je strane bio skromni Osijek, ali i protiv slabijih suparnika treba odigrati na visokoj razini. Na klupi je, eto, ostao kapetan Joe Šimunić, čije zadnje izvedbe sigurno ne mogu ni njega zadovoljiti! Znači li to da je Mamić odabrao tandem srednjih braniča koje će forsirati i uigravati za Petrolul?

– Ne! Imamo zasad samo tri zdrava "štopera" i prisiljen sam ih rotirati kako bi svi bili u natjecateljskom ritmu. Rekao sam, uostalom, da neću govoriti pojedinačno o igračima...

>>Zoki neumoljiv, oružar Cvrk udaljen, zbog toga mu pozlilo pa završio na Rebru

Komentara 14

DI
dinamojavolim
14:33 11.08.2014.

ne razumijem zasto svi govore kao da je klupa sramota...pa jedan beckam je rekao da bi mu bila cast sjedit na klupi svoje reprezentacije

DU
Deleted user
14:09 11.08.2014.

ja sam vec prije upozoravao da covjek ima skok igru ali da je u duelima jako loš. to se je nažalost pokazalo u najvažnijoj tekmi na najgori mogući način. sorry joe, ali nije u redu da zbog tebe trpi cijelii klub, a pogotovo spremniji i bolji u ovom trenutku.

OD
otac_domovine
17:51 11.08.2014.

Uh što bi ovi LGBT i UDBAški propagatori voljeli otjerati Joa u penziju, a on se ne da. Je li Joe kriv što je Dinamo od 40 udaraca na gol u dvije utakmice ubacio samo jedan? Nije stvar što suu primili dva gola, već što je izrazito napadački orjentirana momčad zabila samo jedan od 40 udaraca. Uostalom Mamićeva izjava i naslov članka su u potpunoj suprotnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije