Salzburg pregazio modre

Mamić ne spominje ostavku: Vjerujem da mogu podići ovu momčad

06.11.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - Salzburg. Dinamovci nakon rezultata 1:5.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
07.11.2014.
u 08:38

- Nemamo igrača, domaćeg igrača, jer to teško može biti stranac, koji bi mogao podviknuti u svlačionici, kojeg bi se slušalo, čija bi se liderska ruka osjetila u igri

Sve smo to vidjeli prije 14 dana u Salzburgu, ali rezultat (2:4) je tada zakamuflirao Dinamovu strahovitu nemoć u odnosu na Red Bull Salzburg. No, dva tjedna kasnije, austrijski je prvak i rezultatski demolirao našega, pa je sramotnih 1:5 (0:1) u Maksimiru zrcalo trenutačnoga stanja plavih u odnosu na Austrijance. Bio je ovo jedan od najtežih Dinamovih poraza ikada, bila je to najtamnija zagrebačka nogometna noć nakon onih 1:7 protiv Lyona...

- Očitali su nam lekciju, deklasirali su nas u dvije utakmice i mogu im samo čestitati – govorio je Dinamov trener Zoran Mamić:

- Neshvatljiv mi je strah i pomanjkanje samopouzdanja kod mojih igrača, zbog te smo nesigurnosti imali niz pogrešnih dodavanja i to nas je odvelo u ponor.

Tuga i razočarenje

U Opatiji je Mamić razmišljao o ostavci, nakon Salzburga nije ni spomenuo tu mogućnost, niti je razgovarao s klupskim čelnicima...

- Najvažnije je sad dignuti momčad. Iako sam tužan i razočaran, vjerujem da to mogu učiniti. U ovakvim se situacijama iskazuje trenerska kvaliteta. Kad bih osjećao da ne mogu ništa napraviti, otišao bih, ne bih ni došao na ovu "pressicu"... Vjerujem da mogu podići momčad, ali i igrači moraju pokazati volju i želju. Činjenica je da ne igramo u jednako visokom ritmu kao što smo igrali protiv Astre i Celtica. Iako još nismo izgubili sve šanse za prolaz skupine, sad ne smijemo o tome ni razmišljati, jer ovakvom igrom ne možemo nikoga pobijediti.

Strahujete li za svoju poziciju?

- Sve je moguće, takav je trenerski život i ne bježim od toga.

Što sebi zamjerate?

- Sad bih sigurno promijenio petoricu igrača iz udarne postave! Ali, tko može znati bi li i to bilo dobro...

Pa može li lošije od ovoga?

- Uvijek može biti lošije, ali nadam se da nam se nešto ovako više nikad neće dogoditi!

Je li vam teže pao ovaj poraz ili onaj u Salzburgu prije 14 dana?

- Onaj mi je teže pao, zato jer je momčad tada bila u boljem stanju i odigrali smo bolje prvo poluvrijeme.

Stojite li i dalje iza izjave da je ovo najbolji Dinamo u zadnjih deset godina?

- Da, nisam se zaletio! Koji je to Dinamo bio bolji u tom razdoblju – upitao je Mamić.

Pa, recimo, onaj u kojem ste vi igrali, s Modrićem, Ćorlukom, Eduardom...

- Da, harali smo Prvom HNL, ali u Europi nismo ništa napravili!

Ali se niste blamirali kao ovaj Dinamo, od Arsenala ste u Londonu poraženi samo 1:2...

- Neću sigurno reći ni jednu riječ protiv ovih igrača! I dalje vjerujem da su kvalitetni – uporan je trener u branjenju neobranjivog.

Jer, pomanjkanje kvalitete očiti je Dinamov problem Činjenica je, naime, da se Dinamo oba puta prelako ponudio Austrijancima. Salzburg je u oba dvoboja bio nalik "svemirskom brodu" u odnosu na plave! Stiglo je i pitanje Mamiću nedostaje li ovoj momčadi lider?

- S tim bih se mogao složiti. Nemamo igrača, domaćeg igrača, jer to teško može biti stranac, koji bi mogao podviknuti u svlačionici, kojeg bi se slušalo, čija bi se liderska ruka osjetila u igri. Takvoga nemamo na terenu – kaže trener.

I to je točno. Ali, čini nam se da ga ima – na klupi, ali je malo zaboravio na njega...

>>Salzburg osramotio Dinamo i na Maksimiru mu zabio pet komada!

>>Treba li Zoran Mamić dobiti otkaz nakon ovakvog debakla?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije