DETALJI IZ ŽIVOTA

Matjaž Kek kakvog niste znali: Ima 12 tisuća ploča, odbio je Dinamo i Crvenu zvezdu...

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
22.04.2015.
u 10:00

Mislio je da će o njemu u Zagrebu i Beogradu pričati tek kao o "skijašu" pa je vrlo mlad otišao igrati u Austriju

Matjaž Kek već više od dvije godine uspješno vodi Rijeku. Slovenski strateg zasjeo je na klupu prvoligaša s Kantride 27. veljače 2013. godine, te je u proteklom razdoblju s Rijekom napravio velike rezultate. Po jednom osvojio Kup i Superkup, a dva puta se plasirao u Europsku ligu.

Slovenski stručnjak danas je veliki miljenik Armade, a pogledajmo neke stvari iz privatnog života slovenskog stručnjaka o kojima se do sada nije previše znalo, a otkriva ih Goal.com.

  • Iz svog stana u kojem je odrastao u centru Maribora imao je pogled na stadion Ljudski vrt.
  • Voli slušati klasiku i jazz (John Coltrane, Miles Davis), te u svojoj bogatoj kolekciji ima ukupno više od 12 tisuća ploča.
  • Odlično se razumije i u vina, veliki je prijatelj s nekima od najboljih slovenskih vinara.
  • Njegov otac Franc s Mariborom se plasirao u 2. jugoslavensku ligu.
  • Tijekom igračke karijere imao je čak devet operacija.
  • Kao igrač imao je ponude Dinama (u Maribor je osobno po njega došao Vlatko Marković) i Crvene zvezde, ali je mislio da će o njemu u Zagrebu i Beogradu pričati tek kao o "skijašu" pa je vrlo mlad otišao igrati u Austriju.
  • Imao je izuzetno snažan udarac.
  • Malo u šali, malo u zbilji kaže da mu najviše problema kod rada u Rijeci stvaraju – loše slovenske ceste. Naime, od Postojne pa do hrvatske granice (cca 40 km) nema autoputa.
  • Njegov sin (također Matjaž Kek) nije uspio u Mariboru, pa sada igra u NK Veržej zajedno sa sinom Primoža Glihe koji je zabio famozni hat-trick hrvatskoj reprezentaciji na kvalifikacijskoj utakmici u Splitu 1997 (3:3).
  • Matjaž Kek kao izbornik bio je vrlo popularan, no onda su u posljednjoj godini procurile vijesti kako se ne slaže sa Samirom Handanovićem.
  • Po raznim se forumima pisalo da je kum sinu nekadašnjeg kapetana Slovenije Roberta Korena koji je unatoč lošoj formi stalno igrao za reprezentaciju pa je bio najveći krivac za loše predstave u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. No, Koren se tada oprostio od reprezentacije i nikad više nije odjenuo nacionalni dres.

A što Matjaž Kek ne voli kod Rijeke, kakve veze imaju njegov sin i sin Primoža Glihe, kako je špijunirao Hiddinka i po čemu ga pamti zagrebačka publika pročitajte na Goal.com.

>> Kek: Ne znam živjeti bez pritiska i isto tražim od igrača

Komentara 13

PH
Pravi-Hrvat
10:28 22.04.2015.

Najkompletniji trener trenutno u HNL-u, premda nema veliku konkurenciju :-)

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
13:44 22.04.2015.

Matjaž Kek već više od dvije godine uspješno vodi Rijeku koja je pod njegovom komandom iz osrednje balkanske ekipe porasla na nivo iznenađenja Eurolige.

UK
uvik.kontra
14:46 22.04.2015.

Da,trener je bitan!To je nedostajalo mom Hajduku u zadnjih desetak godina. Da su doveli Karacica umjesto Spacu sad bi bili drugi na tablici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije