dinamov suparnik

Jurčević: Arsenal ima svjetsku vezu i napad, ali obrana mu je slabija

Arsenal, Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
29.08.2015.
u 11:45

Bilić i Jurčević pobijedili su Wengera na startu engleskog prvenstva.

Slaven Bilić i Nikola Jurčević nisu mogli poželjeti bolji start u engleskoj ligi, u prvom kolu pobijedili su Arsenal na gostovanju s 2:0. A Arsenal je prvi suparnik Dinama u Ligi prvaka. Bivši igrač i trener plavih Nikola Jurčević drži da su plavi imali dobar ždrijeb.

– Kako ne, pa bolje je igrati s Bayernom i Arsenalom nego u onoj skupini u kojoj su Zenit, Valencia i Lyon. Bit će atraktivnih utakmica. Bayern i Arsenal su svijet za sebe, ali plavi se mogu potući s Olympiacosom – kaže Jurčević koji nam je otkrio kako je njegov West Ham došao do slavlja na Emiratesu.

Igraju isto kao i 2006.

– Dobili smo ih jer smo igrali jako dobro, poslije se pokazalo da bolje igramo u gostima nego kod kuće. Arsenal je tradicionalno slabiji na početku sezone nego u listopadu ili studenome, dosta se igrača zbog reprezentacija kasnije priključuje.

Možda ne uhvate pravu formu ni do dolaska u Maksimir 16. rujna...

– Nije dvojbeno da je Arsenal veliki favorit, mi smo igrali s njim dok još nije bio u formi. Ali, ako im uđete u ritam, onda ste stradali. Eto, Liverpool je bio puno bolji od njega u prvom poluvremenu u prošlom kolu, ali u nastaku je ušao u Arsenalov žrvanj i sretno izvukao remi. Za Dinamo je dobro što topnici ni tada neće biti u najboljoj formi. Ako Dinamo negdje treba tražiti priliku, onda je to obrana Arsenala. Vezna linija i napadački red su europska, svjetska klasa, ali obrana nije na toj razini.

Arsene Wenger na klupi Arsenala već je 19 godina, Dinamo ga je dobro upoznao i 2006. kad je bilo 3:0 za Londonce u Maksimiru, a 2:1 na Emiratesu, prvoj utakmici topnika na novom stadionu, a prvi se na njemu u strijelce upisao Eduardo. Te kasnije završio kod Wengera.

– Arsenal u svojoj igri nije ništa promijenio od tada, Wenger ima istu filozofiju nogometa.

Danas kod Newcastlea

Za West Ham je u pobjedi briljirao Reece Oxford, klinac je zaigrao sa 16 godina i 237 dana. Možda Ćorić može tako briljirati protiv Arsenala.

Veliki je talent. Kako je obrana lošiji dio Arsenala, Ćorić, Pjaca, Soudani ili već netko doći će sigurno u priliku. Jer, s Arsenalom se može igrati, igra mekano, s puno pasa. I u tome je savršen, ali s njim se ipak može igrati – zaključio je Jurčević.

U posljednjoj utakmici, kod kuće protiv Liverpoola (0:0), Arsenal je igrao u ovom sastavu: Čech - Bellerin, Chambers, Gabriel, Monreal - Coquelin (od 82. Oxlade-Chamberlain), Cazorla - Ramsey, Özil, Sanchez - Giroud (od 73. Walcott). Nakon tri odigrana kola, Arsenal je deveti, ima četiri boda (poraz od West Hama, pobjeda kod Crystal Palacea i remi s Liverpoolom). Danas u 13.45 sati gostuje kod Newcastlea.

>> Uefa pokrenula istragu protiv Skenderbeua, namjestili su utakmicu s Dinamom?!

Komentara 3

Avatar cluesblues
cluesblues
14:50 29.08.2015.

tako je - gledal sam neki dan arsenal protiv liverpoola…liverpool je uspio prijeci centar par puta i bogme su opasno zaprijetili arsenalu…dakle, dinamo ovo prolazi ko plitak potok…jedino me bayern malo brine, nisu losi, morali bumo igrat s prvom postavom ak hocemo do bodova...

DI
dinamojavolim1
14:12 29.08.2015.

znaci kao i dinamo:))))

Avatar kavasaki74
kavasaki74
20:22 29.08.2015.

sva sreca pa dinamo ima jeb.. obranu, tko to moze probiti:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije