Francuzi savladali Ruse

Njemačka razbila Italiju, Nizozemska na Wembleyju iznenadila Englesku

Njemačka - Italija
Foto: Reuters/Pixsell
29.03.2016.
u 23:07

Francuska je slavila u prvoj utakmici na Stade de Franceu nakon terorističkih napada u Parizu

Njemačka reprezentacija u prijateljskoj utakmici u Münchenu lakoćom je pregazila Italiju sa 4:1. Europski viceprvaci nisu uspjeli zaustaviti Kroosa, Götzea, Hectora i Özila koji su napunili mrežu Gianluigija Buffona.

Azzurri su preko El Shaarawyja uspjeli tek ublažiti težak poraz.

 

Francuska je slavila protiv Rusije sa 4:2 u prvoj utakmici na Stade de Franceu nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenog prošle godine. Tada je jedan terorist na spomenutom stadionu pokušao aktivirati bombu. Večeras je 1200 redara i 575 policajaca osiguravalo 18 ulaza na stadion. Kontroliran je i svaki automobil koji je parkiran u blizini.

Kante, Gignac, Payet i Coman pogađali su za momčad Didiera Deschampsa, dok su ruski strijelci bili Kokorin i Žirkov.

 

A iako je Engleska povela protiv Nizozemske na Wembleyju Vardyjevim pogotkom u 41. minuti, "tulipani" su režirali preokret. Prvo je u 50. minuti s bijele točke izjednačio Janssen dok je pobjedu gostima donio Narsingh 12 minuta prije kraja. Toj akciji prethodio je nedosuđeni prekršaj nizozemskog igrača nad domaćim braničem.

 

Prva reprezentacija svijeta, Belgija, izgubila je kod Portugala 2:1, za koji su pogađali Nani u 20. te Ronaldo u 40. minuti. Crveni vragovi tek su preko Lukakua ublažili poraz u 62. minuti.

Irska i Slovačka odigrali su 2:2, a svi golovi pali su u prvih 45 minuta. Seriju je otvorio Stoch u 14. minuti, ali Irci okreću preko Longa u 21. i McCleana u 24. minuti. Konačni rezultat postavio je autogolom McShane u 45. minuti.

Škotska je golom Ritchieja iz osme minute s minimalnih 1:0 pobijedila Dansku.

>>Suparnici Hrvatske: Preokret Turske u Austriji, remi Češke u Švedskoj

Komentara 8

VK
vječni krojf
11:38 30.03.2016.

Vidim da nema puno rasprave o utakmici Engleska-Nizozemska.Sada mnogi mogu vidjeti kako se sudi vani,da nije sve tako crno samo u Hrvatskoj.Drugi gol Nizozemaca je dosta sporan.Sta bi bilo da je tako na kojoj nasoj utakmici sudac pustio da se akcija nastavi,i to npr. protiv Hajduka.Mozda bi igraci napustili travnjak.

DJ
djobu68
11:57 30.03.2016.

MarioG i slicni papci, kad ce te jednom shvatiti da smo mini drzava s 4 milijuna ljudi. Nismo zanimljivi Englezima, Francuzima i drugim velikim zemljama isto kao sto im nisu zanimljivi Madjari,Finci i slicni narodi jer tu nema zarade od njihovog martketinga. Svaki nas nastup na Euru ili SP je orgroman uspjeh i to treba slaviti i uzivati dok smo tamo. Imamo vise nastupa na tim takmicenjima od svih zajedno okolnih drzava ukljucujuci Grcku, Bugarsku,Rumunjsku,Madarsku a tebi nije pravo sto mi ne igramo prijateljsku s Englezima.

Avatar poljicanin
poljicanin
11:10 30.03.2016.

Francuzi bi po meni trebali igrati prvenstvo Afrike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije