MANDŽUKIĆU 90 MINUTA

Potop Bayerna na Allianz Areni: Borussia im utrpala tri laka komada

Bayern - Borussia
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
12.04.2014.
u 20:21

Guardiola je na teren od prve minute poslao najbolje što trenutno ima s Mandžukićem (igrao 90 minuta) u napadu, međutim nije to puno pomoglo Bavarcima danas.

Nogometaši Bayerna očigledno su se opustili u njemačkom prvenstvu nakon što su u 27. kolu potvrdili naslov. Nakon remija protiv Hoffenheima 3:3, uslijedio je prvi poraz u Bundesligi nakon gotovo 18 mjeseci od Augsburga 0:1, a danas im je lekciju na Allianz Areni održala i dortmundska Borussia, koja je slavila s uvjerljivih 3:0.

Guardiola je na teren od prve minute poslao najbolje što trenutno ima s Mandžukićem (igrao 90 minuta) u napadu, međutim nije to puno pomoglo Bavarcima danas.

Borussia je povela u 20. minuti iz brze akcije, koju je nakon asistencije Reusa, golom završio Mihtarjan.

U 42. minuti Bayern je mogao do izjednačenja, ali je udarac Mandžukića iz voleja obranio Weidenfeller.

Na poluvremenu je Guardiola odlučio Neuera ostaviti na klupi, a priliku na golu dobio je 20-godišnji Lukas Raeder, koji je nakon samo četiri minute prvi put morao vaditi loptu iz mreže. Bila je to još jedna brza akcija Borussije nakon što je loptu izgubio Ribery, a iz kontre je mrežu zatresao Reus.

Foto: Reuters (Ilustracija)

U 56. minuti Borussia je zabila i treći gol za potpuni potop Bavaraca, a strijelac je bio Hofmmann, koji je lijepo pogodio nakon što je pobjegao obrani domaćina.

Bayern je priliku za smanjenje rezultata imao u 71. minuti kada je Götze proigrao Mandžukića, ali je udarac hrvatskog reprezentativca iskosa s desne strane sa šest, sedam metara završio u vanjskom dijelu mreže.

Mandžo je mrežu Borussije ipak zatresao u 83. minuti, međutim sudac ga je opravdao poništio zbog zaleđa.

U samoj završnici zaiskrilo je između Rafinhe i Mihtarjana, a sudac je braniču Bayerna opravdano pokazao crveni karton.

- U prvom poluvremenu nismo pronašli našu igru. Bilo je dobro samo posljednjih deset minuta. Drugo poluvrijeme smo počeli smo dobro, ali onda smo pali. Moram pronaći trik kako bi momčad vratio u pravi ritam. U srijedu imamo šansu plasirati se u finale kupa, a ja vjerujem u ovu momčad - rekao je trener Bayerna Pep Guardiola.

Borussia je ovom pobjedom smanjila prednost Bayerna na 17 bodova, a istovremeno je pobjegla trećeplasiranom Schalkeu na tri boda.

>> Hrvati briljirali: Dva gola Perišića, Oliću gol i asistencija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije