ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real s igračem više probio bunker Atletica, Hernandez zabio za polufinale

Real - Monaco
Foto: Reuters
1/13
22.04.2015.
u 22:05

Real je peti put zaredom u polufinalu Lige prvaka.

Real Madrid petu je sezonu zaredom izborio polufinale Lige prvaka. Kraljevski klub je na svom Santiago Bernabeu svladao Atletico Madrid s 1:0 i prošao među četiri najbolje momčadi nakon 0:0 u prvoj utakmici.

Trener Reala Carlo Ancelotti imao je problema s izostancima igrača i nije mogao računati na Modrića, Marcela, Balea, Benzemu... Stoga je u veznom Reala uz Kroosa bio Ramos, dok je u napadu uz Ronalda igrao Javier Hernandeza koji je zabio pobjednički gol. Kod Atletica je Mario Mandžukić odigrao svih 90 minuta.

Real je od prve minute dominirao, a Atletico stvorio čvrsti blok i branio se. No, igrači kraljevskog kluba su ipak uspjeli stvoriti nekoliko izglednih prilika. U 43. minuti je Ronaldo bio sam ispred Oblaka koji mu je obranio udarac. Nakon toga je Hernandez pucao pored gola da bi Oblak u 79. minuti još jednom izludio domaće navijače i skinuo mu zicer.

Važan trenutak utakmice dogodio se u 77. minuti. Arda Turan je napravio prekršaj na Ramosu, a sudac Brych mu nakon kraćeg razmišljanja pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Dojam je da je Nijemac malo pretjerao i prestrogo isključio Turčina.

Real je nadmoć na terenu i brojčanu prednost iskoristio u 88. minuti. Cristiano Ronaldo je dobio loptu na desnoj strani, ušao u sredinu i onda nesebično asistirao za Hernandeza. Meksikanac, koji se želio da premalo igra, je zabio najvažniji gol u dresu Reala za erupciju oduševljenja na tribinama. Postao je tako peti igrač koji je zabijao za Real i United u Ligi prvaka. Prije njega su to napravili Owen, Beckham, Van Nistelrooy i Ronaldo.

Realu će to biti 31. put da igra u polufinalu europskih natjecanja. U polufinalu Lige prvaka se pridružio Barceloni (30), Bayernu (25) i Juventusu (22). Ždrijeb parova je u petak.

>> Juventus izbacio Subašićev Monaco i nakon 12 godina izborio polufinale

>> Simeone: Mandžukić je pokazao da je častan čovjek i to je ono što najviše cijenim

Komentara 13

SS
sokac sa drave
22:48 22.04.2015.

Konacno smo se uvijerili da je Mandzo definitivno u krivoj ekipi.Tu nema nista nogometnoga.Nema tehnike nema prolaza niti jedna lopta nabacena ne nadje svoga igraca,pogotovo nema lopte one prave za Marija.Sve je to nesto na silu,borba bez izgleda cisti Vijetnam.Mario kupi krpice i bebe i nemoj se vise igrati .Tu mozes samo nazadovati.

TM
Tim_Minchin
23:12 22.04.2015.

real zasluzeno, atletico nije pokazao nista

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
23:38 22.04.2015.

Liga prvaka - ubitačno dosadno i predvidljivo natjecanje, rezervirano do kraja stoljeća za 10ak bogatih klubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije