Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinut niz modrih

Rijeka u sudačkoj nadoknadi pobijedila Dinamo i bacila ga na 3. mjesto

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
25.10.2015.
u 16:58

Prvo je to slavlje Matjaža Keka u prvenstvenoj utakmici protiv Dinama, a s ta tri boda klub s Rujevice omogućio je Hajduku ostanak na prvom mjestu ljestvice

U derbiju 14. kola HNL-a Rijeka je na prepunoj Rujevici pobijedila Dinamo sa 2:1. Bio je to susret u kojem su gosti dominirali u prvom dijelu te vodili na odmoru, a u nastavku susreta domaćin je potpuno preokrenuo te u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede.

Glupost Taravela

Prvo je to slavlje Matjaža Keka u prvenstvenoj utakmici protiv Dinama, a s ta tri boda klub s Rujevice omogućio je Hajduku ostanak na prvom mjestu ljestvice te je preskočio Dinamo koji se sada nalazi na trećoj poziciji. Utakmicu je obilježio i usmjerio nesmotren potez Jeremyja Taravela koji je u 34. minuti udario igrača Rijeke i dobio isključenje.

Rujevica je bila odlično popunjena i od samog početka atmosfera na stadionu bila je lijepa, ali za navijače Rijeke u 6. minuti uslijedio je hladan tuš. Pivarić je odlično ubacio, a Junior Fernandes još ljepše skočio i zabio za vodstvo modrih. Nakon toga momčad Zorana Mamića, na kojoj se nije u tim trenucima vidio umor od europskog ispita protiv Olympiakosa, nastavila je napadati i bila puno opasniji protivnik, a presingom u stilu momčadi koju je vodio Josip Kuže nije Riječanima dala zraka. U prvih pola sata lako je moglo biti i 3:0 da su Fernandes i Henriquez zabili svoje prilike, a onda je Taravel ostavio momčad na cjedilu. Vešović je napravio prekršaj, zbog kojeg je kasnije dobio žuti karton, ali je Taravel odlučio uzeti pravdu u svoje ruke i udario ga je glavom u glavu zbog čega je isključen. Brzo je reagirao Mamić i umjesto Henriqueza ubacio Musu, a to mu je pomoglo samo do odmora. Jer, u nastavku utakmice, dotad gotovo nevidljiva Rijeka se razgoropadila i napravila preokret.

Hajduk na vrhu

U tome im je pripomogao i vratar Ježina, koji je u ovoj utakmici dobio prednost pred Eduardom. U oba navrata nesigurno je reagirao pa su Samardžić u 50. minuti i Sharbini u sudačkoj nadoknadi postigli pogotke za veliko slavlje Rijeke.

Prekinut je tako Dinamov niz od 50 utakmica bez poraza u HNL-u, a Mamićeva momčad u ovom trenutku nalazi se na trećem mjestu. Vodeći je Hajduk, koji je jučer pobijedio Lokomotivu, sa 29 bodova, jedan manje ima Rijeka, dok aktualni prvak ima 27 bodova.

HNL, 14 kolo:

Rijeka - Dinamo 2:1 (Samardžić 50', Sharbini 90+2' / Fernandes 69)

>>Tijek utakmice možete pogledati OVDJE!

>>Komljenović: Nažalost, zabio sam Dinamu te mu uzeo naslov u borbi sa Zvezdom

Ključne riječi

Komentara 101

DU
Deleted user
16:10 25.10.2015.

Za one koji ne gledaju..prvo poluvrijeme..od samog početka Rijeka nervozna,nemoćna i zato su nametnuli ratničku utakmicu jer ne mogu parirati kroz igru Dinamu. Svaki skok na loptu je lakat u glavu a svaki start preoštar, poslije dosuđenih faula za Dinamo svi skaču i negoduju..Dinamo je bio bolji i konkretniji a Rijeka nije uspjela opasnije zaprijetiti pa pokušavaju na silu. Rijeka JE uspjela malo pomalo napraviti nervozu na terenu i kod dinamovih igrača kojima to ne odgovara jer su zabili i bili bolji..kao produkt te nervoze reagirao je Tarael nakon još jednog u nizu faula na našem igraču i malo dotaknuo glavu Vešovića koji se bacio kao pokošen i ležao pol sata . Mamić pi.di jer vidi da su riječani uspjeli u svom naumu da ne idu na nadigravanje nego na silu,nervozu i incidente. Zato drugo poluvrijeme neću ni gledati jer to je sve nego normalna utakmica a pogotovo neće biti u nastavku kad Dinamo ima igrača manje . Sramio bi se da moja ekipa tako igra kako danas igra Rijeka iz čiste nemoći da pariraju Dinamu igrajući isključivo nogomet. Ovo nije nogomet za gledanje....

DU
Deleted user
15:41 25.10.2015.

Dinamo Taravela mora opalit po dzepu i to jako. To mora biti kazna koja ce nauciti i njega i druge da se igraci dinama tako ne ponasaju a narocito sto je ostavio klub skoro sat vremena bez jednig igraca !!!

CP
Cviet Prigorja
15:54 25.10.2015.

Ovi iz Rijeke su mesari, a ne nogometaši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije