NESHVATLJIV POTEZ

'Mancini ima toliko igrača kojih se treba riješiti i onda izabere najboljeg - Kovačića?!'

Mateo Kovačić
Foto: Press Association/Pixsell
18.06.2015.
u 22:30

'Odlazak iz Intera pozitivna je stvar za Matea, jer njegov sadašnji klub ima prevelikih problema u organizaciji na travnjaku i izvan njega.'

Liverpool ne odustaje od Matea Kovačića i samo je pitanje cijene za koju će ga dovesti na Anfield. Engleski mediji pišu da je Liverpool i treći put povisio ponudu za hrvatskog veznjaka i ona sada iznosi 25 milijuna eura. Očito su Matea označili kao nasljednika Stevena Gerrarda te će povisivati cijenu dok Inter ne pristane. No, Interovoj legendi Sandru Mazzoli (72) prodaja Kovačića je neshvatljiva.

Roberto Mancini u momčadi ima toliko igrača kojih bi se odmah trebao riješiti, a klupski čelnici pritišću ga da proda najboljeg – Matea Kovačića. U Interu još nisu shvatili kakvog dragulja imaju, samo mu treba dati malo vremena i prostora pa će postati jedan od najboljih igrača u Europi – rekao je Mazzola i dodao:

– Zaista morate biti budala da od svih prodate baš Kovačića. Nijedan drugi igrač nema takve karakteristike, Kovačić je toliko talentiran da je to nevjerojatno. On je čudo od igrača i oko njega možete graditi momčad za idućih 10 godina.

S Interovom legendom slaže se i naš trener Krunoslav Jurčić.

Problem su mu oscilacije

– Mateo zaista jest najbolji igrač Intera, nogometni je biser. No, navijam da ode iz Intera, smatram da bi to bilo dobro za njegovu karijeru. Iako u Liverpoolu situacija nije blistava jer momčad nije do kraja posložena, ostanak u Interu mu je najgora opcija. Crno-bijeli imaju velikih problema u organizaciji kluba, a nemaju ni okosnicu momčadi – smatra Jurčić.

Liverpool očekuje da će Kovačić zamijeniti legendarnog Stevena Gerrarda. Može li on to?

– Glupo je stvarati mu takav pritisak. Uostalom, Kovačić i nije tip lidera, igrač koji će biti vođa na terenu i u svlačionici. No, s Mateom će dobiti vrhunskog igrača koji donosi prevagu, koji stvara višak, ima sjajan zadnji pas – kaže Jurčić.

Predstavljajući Kovačića, Englezi kao jedinu Mateovu manu ističu promjenljivu formu i oscilacije, pogotovo tijekom ove sezone.

– Te oscilacije proizlazile su iz problema kluba. Uostalom, nijedan igrač Intera protekle sezone nije bio konstantan – objašnjava Jurčić.

Ne uče na pogreškama

A koja bi pozicija najviše odgovarala Kovačiću u Liverpoolovoj momčadi?

- Budu li igrali u formaciji 4-3-3, što je najizglednije, Kovi bi najbolje bilo da bude na lijevoj strani u veznom redu – zaključuje Jurčić.

To bi značilo da će zadnji vezni biti Henderson, desno pridošlica iz Cityja Milner, a lijevo Kovačić. U napadu bi čistu špicu igrao Sturridge, a polušpice bi bili Sterling i Coutinho.

No, za takav rasplet treba se dogoditi najvažnija stvar – Inter treba prodati Kovačića Liverpoolu. Navodno će to učiniti onog trena kada Redsi ponude 30 milijuna eura.

A Liverpool želi još neke igrače, počeo je već pregovarati s lijevim bekom Southamptona Nathanielom Clyneom. To je, doduše, uzrujalo navijače Redsa, koji baš i nemaju dobrih iskustava s pojačanjima iz Southamptona (Lovren, Lallana, Lambert). Također, žele i sjajnog belgijskog napadača iz Aston Ville Bentekea. No, Kovačić je Liverpoolu prvi izbor.

>> Mateo Kovačić u Liverpoolu za 23 milijuna eura, navijači spremaju veliki prosvjed!

Foto: Alcatel

Komentara 8

LA
lakočemo
02:21 19.06.2015.

englezi vide nešto u njemu a tako mlad ne vjerujem da griješe

Avatar jocker-3
jocker-3
07:27 19.06.2015.

Nije mi jasno kak uvijek najdu Jurčića za stručni komentar?

FE
Fenomen27
07:47 19.06.2015.

crno-bijeli??? pa šta vi pišete za Bog miloga? ili je Kruno pod ujecajem opojnih sredstava ili večernjakov novinar. inače vezano za temu, Mateo ostaje u Interu, nije brže napredovao svojom krivicom, često ga se može vidjeti kako trči terenom kaoo obezglavljena kokoš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije