Susret s gaučima

Savezu milijun dolara, a Niko Kovač se inati

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.11.2014.
u 12:00

Davor Šuker svojim ugledom može osigurati utakmice s najjačim svjetskim reprezentacijama. No, tajming za Argentinu nije baš idealan pa s pričuvama riskiramo težak debakl u Londonu.

Šuker - Kovač 1:0! Tako bismo mogli oslikati omjer u tihome nadmetanju predsjednika HNS-a i izbornika A vrste nakon što je procurilo kako bi Savez od akcije Argentina trebao inkasirati rekordnih milijun dolara!

Kada se tome iznosu oduzmu troškovi puta i smještaja u Londonu, ispada da bi na račun HNS-a moglo sjesti oko pet milijuna kuna, što je upravo spektakularan iznos za jednu reprezentativnu akciju. Takve poslove sklapaju samo najveće svjetske federacije.

Upravo zato je Šuker pobjednik u privatnoj 'utakmici' protiv izbornika koji ne odustaje od svoje prvotne ideje pa Messiju i društvu šalje B ili čak C selekciju Hrvatske želeći glavninu snaga sačuvati za kvalifikacijski sraz s Talijanima u Milanu.

Prilika koja se ne propušta

Naravno da u svjetlu činjenice da se ovdje radi o bitci za bodove izbornik ima pravo dovesti u pitanje tajming prijateljskoga ogleda s Argentinom, jer nije normalno (i nikada se vatrenima nije dogodilo) da reprezentacija u četiri dana igra dvije tako jake utakmice, ali gledajući financijski aspekt cijele priče, ovo je prilika kakvu Šuker nije mi mogao, ni smio propustiti. Uostalom, vatreni su već jednom nogom na EP-u, pa sraz s azzurrima nije opterećem golemim rezultatskim utegom.

Utakmica s Argentinom, i taj milijun dolara na računu Kuće nogometa, trebao bi biti spomenik Šukerovoj vladavini u HNS-u, osim ako mu užitak ne pokvare Messi i društvo. Stisnu li nadobudni i megaklasni gauči gas, Hrvatima se neće pisati dobro. Naime, taj naš popis 18-orice 'haenelovaca i prijatelja' već je odavno sačinjen, rezervirane su zrakoplovne karte, već se zna i prvih 11 koji će u utorak na Upton Parku istrčati od 20.45. Niki Kovaču na dušu: Luka, Raketa i Mandžo u to vrijeme bit će u Zagrebu pred televizorom u hotelu As...

Izbornik Kovač sa svojom istinom o ove dvije utakmice izaći će danas u 10 sati u Hiltonu. Dok gazda po svijetu ganja lovu, izbornik ganja rezultat i te dvije filozofije nemoguće je pomiriti.

Koliko je ovih milijun dolara velika Šukerova pobjeda, govori i podatak kako je Slovenski nogometni savez za dvije prijateljske utakmice, s Urugvajem i Argentinom, prošloga ljeta zaradio 150.000 dolara, uz sve plaćene troškove.

Bosancima pola milijuna

NS BiH u studenome prošle godine od iste agencije koja je dogovarala posao Hrvata i Argentinaca, za sraz s gaučima u St. Louisu navodno je dobio nešto manje od pola milijuna dolara.

Tako je to kada nemaju Zlatnu kopačku...

>> Niko Kovač spreman za Italiju, protiv Argentine igra s rezervama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije