Pošteđen za derbi

Šef hrvatskih sudaca ne želi kazniti Soudanija: 'Za ovo što je napravio ne postoji ta opcija'

Soudani
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
17.04.2017.
u 10:50

Ovo je bilo samo nesportsko ponašanje. Nikada se u povijesti nije dogodilo da netko naknadno dobije žuti karton - rekao je Kulušić.

Da je sudac Tihomir Pejin u petak pokazao žuti karton Hillelu Soudaniju, a što je trebao učiniti nakon Alžirčeva udaranja igrača Lokomotive, Dinamo bi bio itekako oslabljen u subotu u derbiju protiv Hajduka (15 sati). Jer nije sjajni napadač uzalud dobio nadimak Mr. Derby - Hajduku i Rijeci zabio je 13 golova koji su nerijetko donosili pobjede u tim okršajima.

Ipak, sudac iz Donjeg Miholjca u 18. minuti susreta u Kranjčevićevoj progledao je Soudaniju kroz prste, a kako tvrdi šef hrvatskih sudaca, Ante Kulušić, ne postoji opcija za naknadno kažnjavanje Dinamova napadača.

- Mislim da ne postoji ta mogućnost, da je bio brutalan start onda postoji. Razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja je ogromna. Ovo je bilo samo nesportsko ponašanje. To je naša procjena, nikada se u povijesti nije dogodilo da netko naknadno dobije žuti karton - rekao je Kulušić za Novu TV zaboravljajući da je ipak bilo primjera nakndanog kažnjavanja igrača (Sharbini zbog udaranja Sačera) ili ukidanja kazni (Gabrijelu Bobanu jer nije bilo crvenog kartona).

 

Također, u svijetu je već postalo uobičajeno naknadno kažnjavati igrače.

- Postoje razlike u svijetu gdje igrač kada udari igrača s leđa da nitko nije vidio sudac ga kazni. U ovom slučaju ne postoji, sudac je trebao u ovom slučaju dati opomenu, minimalno žuti, nije to napravio sankcioniran je i ništa se drugo ne može napraviti - zaključuje Kulušić.

No, prema HNS-ovu pravilniku Soudani bi mogao biti kažnjen. U njemu stoji sljedeće:

- Disciplinski postupak pokreće se temeljem disciplinske prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku ili izjavi danoj u zapisnik pred tijelom nogometne organizacije.

Dakle, prijavu bi mogao podnijeti i Hajduk, ali iz splitskog kluba prepustili su odluku HNS-u budući da je, kako tvrde, riječ o nečemu očitom, te vjeruju da će nogometni čelnici postupiti u skladu sa svjetskom praksom. 

Komentara 36

HO
Hotspot
11:13 17.04.2017.

na mjestu peteva izostavio bih soudanija iz utakmice s hajdukom pa kad ih dinamo svejedno dobije, onda bih ih pitao koga žele da izostavi za sljedeću tekmu i novo razbijanje nasred poljuda

VL
vladek
11:22 17.04.2017.

Prije gola Lokomotive,je bio očiti prekršaj na igraču Dinama,igrač Lokomotive,se lijepo vidi,je išao sa nogama na igrača DInama,Vidjet čemo kako če to komentirati uStadionu,ona dva mrzitelja Dinama.

BU
buljanzeljko453
11:15 17.04.2017.

Dat ce im peticu I sa I bez sudanija. ..mogu igrati I aa igracem manje kakav derbi? ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije