Argentinac u Dinamu

Sigali: Dinamo je veći klub i od Rivera i od Boca Juniorsa

Leonardo Sigali
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
18.12.2015.
u 11:58

Sigali o Mamiću: O njemu mogu reći samo najljepše riječi, doživljavam ga gotovo kao člana obitelji. Jedva čekam da se vrati.

Nije ga bilo u nedjeljnoj osječkoj magli, na treningu uoči utakmice netko ga je nagazio i nagnječio mu metatarzalnu kost pa trener Zoran Mamić nije želio riskirati i odmorio je srednjeg braniča Leonarda Sigalija (28). Imao je Argentinac problema i s koljenom ove jeseni, no kad je bio zdrav, igrao je vrlo dobro i nakon jednogodišnje prilagodbe i oporavka od ozljede prometnuo se u šefa plave obrane. U 18 mjeseci u Zagrebu solidno je Sigali naučio hrvatski, no ipak nam je u razgovoru pomagao i Čileanac Angelo Henriquez, koji je pitanja s engleskog prevodio na španjolski i obrnuto...

Doživio sam vrhunac

– Nije lagan jezik, ali trudim se. Želio sam naučiti hrvatski, ovdje igram i zarađujem novac, smatram normalnim da pokušam naučiti jezik zemlje u kojoj sad živim.

U Dinamu ste 18 mjeseci, kako ocjenjujete to razdoblje?

– Trebalo mi je određeno vrijeme za prilagodbu, ali relativno sam se brzo snašao. Posebno me veseli što sam igrao u Ligi prvaka, to je vrhunac za svakog nogometaša. Nadam se da se slažete da smo dobro igrali, protiv vrlo jakih protivnika, protiv momčadi koje su među najboljima u Europi.

Dobro ste igrali u LP-u, ali ste "šepali" u HNL-u. Zašto?

– Liga prvaka ostavila je trag jer nam je u prvom planu na treninzima bila priprema za okršaje s Arsenalom, Bayernom i Olympiacosom.

Sad ste opet na prvom mjestu. Je li prvenstvo gotovo, je li 11. uzastopni naslov u džepu?

– Ma ne! Naravno da je lijepo opet biti na vrhu, ali još nije gotovo, ima tu još dosta posla. Proljetni će mjeseci biti vrlo važni, moramo osvojiti naslov i opet igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tko vam je veći suparnik – Rijeka ili Hajduk?

– I jedni i drugi su neugodni, dobro igraju. Ali, ipak će sve ovisiti o nama! Objektivno smo kvalitetniji, kompletniji smo, imamo taktički razrađeniju igru...

U Argentini ste igrali za Nueva Chicago, Lanus i Godoy. Zna se da su dva najveća argentinska kluba Boca Juniors i River Plate, a gdje je Dinamo u usporedbi s njima?

– Dinamo je veći i bolji klub i od Boce i od Rivera!

Zašto?

– Zato jer igra Ligu prvaka!

Dobro, pa Boca i River igraju u južnoameričkom "Kupu osloboditelja", to je pandan europskoj Ligi prvaka...

– Ali europska Liga prvaka neusporedivo je jače natjecanje!

Želim ostati u Dinamu

Kakvi su vam igrački planovi?

– Želio bih ostati u Dinamu i opet igrati u Ligi prvaka!

Koliko vas opterećuje situacija sa Zdravkom Mamićem, koji je drugi put u nekoliko mjeseci završio u istražnom zatvoru?

– Naravno da nam svima nedostaje. O njemu mogu reći samo najljepše riječi, doživljavam ga gotovo kao člana obitelji. Uvijek sam s njim mogao razgovarati o nekom svom problemu, uvijek je imao vremena i lijepu riječ za mene. Žao mi je što nije s nama, ali mi smo igrali i za njega, kao da je bio tu, dio nas. I jedva čekamo da se opet vrati...

Jeste li zadovoljni svojim igrama?

– Uvijek se može bolje. Lani sam bio ozlijeđen i dugo sam se oporavljao, morao sam se polako vraćati i dozirati nastupe pa nisam igrao punom snagom. Ali, već ove jeseni sve je bilo znatno bolje, nadam se da se slažete?

Da, stvarno ste izgledali znatno bolje. Nego, koju biste ocjenu sebi dali od 1 do 5 za jesenske igre?

– A ne, neću ja sebe ocjenjivati. Vi ocjenjujete nas igrače, to je vaš posao. Koju biste mi, dakle, ocjenu dali?

Pa... Četvorku!

– Četiri? Hvala lijepa – završio je Sigali zahvalom na hrvatskom jeziku.

>>Odlazi tek kad gazda odobri: Ante Ćorić nikud bez Zdravka Mamića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije