veliko iznenađenje

Subašić sjajnim obranama zaustavio Arsenal i odveo Monaco u četvrtfinale!

Danijel Subašić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
17.03.2015.
u 23:07

Tijek utakmice vjerojatno ne bi bolje osmislio niti Arsene Wenger, trener Arsenala. Naime, sve mu je išlo u korist, ali vjerojatno nije mogao zamisliti da će Subašić biti u tako dobrom izdanju.

Danijel Subašić sjajnim je nastupom bio ključna figura u velikom uspjehu Monaca - izborenom nastupu u četvrtfinalu Lige prvaka! Iako je Arsenal pobijedio (2:0) u uzvratu osmine finala na stadionu Louis II. pred 18 tisuća gledatelja, francuska momčad, ponajviše zahvaljujući sjajnim obranama hrvatskog vratara, obranila je prednost stečenu u Londonu (3:1).

Tijek utakmice vjerojatno ne bi bolje osmislio niti Arsene Wenger, trener Arsenala. Naime, sve mu je išlo u korist, ali vjerojatno nije mogao zamisliti da će Subašić biti u tako dobrom izdanju.

Topnici su poveli u 36. minuti i bio je to prvi pogodak koji je ove sezone momčad iz Kneževine primila na domaćem travnjaku u Ligi prvaka. Olivier Giroud izbio je sam pred vratara Monaca koji mu je obranio prvi udarac, ali onda je Francuz odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Prije pogotka za 2:0, u sjajnoj prilici bio je Welbeck, ali njegov udarac je u padu blokirao domaći branič, a Mesut Özil iz slobodnog je udarca testirao Subašića. Hrvatski reprezentativac paradom je izvadio loptu koja je išla pod gredu.

Ipak, u 74. minuti drugi put je kapitulirala domaća obrana. Theo Walcott pogodio je vratnicu, a domaći branič katastrofalno je pogriješio. Dao je loptu ravno u noge Aaronu Ramseyju, a Velšanin je taj poklon objeručke prihvatio.

Arsenalu je ostalo još dosta vremena za treći pogodak dostatan za četvrtfinale, no Subašić je zaključao vrata pa su mu na obranama čestitali čak i napadači engleske momčadi.

Statistika je otkrila kako Monaco nije uputio udarac u okvir Arsenalova gola, tek tri izvan. Topnici su zato dominirali. Pucali su 16 puta (7 u okvir) te imali 83 posto vremena loptu u svom posjedu. I sve to bilo je zapravo očekivano. Onako kako Monaco uglavnom i igra ove sezone, odigrao je i večeras. Čvrsto i defenzivno, dopuštajući suparniku rijetke prilike za pogodak. Taktika trenera Leonarda Jardima se isplatila, a svidjelo se to i monegaškom princu Albertu II. koji je uživao u velikom trijumfu.

>>Subašić pokvario postotak obrana, ali ponovno je junak Monaca

>>Atletico bez Mandže igra produžetke s Bayerom

 

Komentara 4

KR
krampus9
23:34 17.03.2015.

e da nam je on igrao na svjetskom prvenstvu,uhhhhhh

CR
CrazyCat
23:16 17.03.2015.

Subasicu trebaju podići spomenik.

ZA
zakora
08:12 18.03.2015.

Nije princ Albert, vec punih 10 godina KNEZ Monaka. Nazalost proleteri nikada nisu imali sluha za vlastelinu. Ali mogli bi barem biti tocni pri davanju daljnjih informacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije