blistao henriquez

Štimac posložio Zadar, ali Dinamo je rutinski stigao do šeste pobjede u nizu

Dinamo - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
16.02.2015.
u 19:05

Hrvatski prvak slavio je 2:0, a pogotke su postigli Fernandes i Sigali

Lider prvenstva ne bi trebao imati velikih problema kad se sreće s momčadima koje su na dnu tablice, no to su uvijek i nezahvalne utakmice. Pogotovu kad je riječ o hrvatskom podneblju u kojem svi u sve sumnjaju, vide nekakvu teoriju zavjere. Stoga možda i nije bilo lako Dinamu protiv Zadra u Maksimiru u 21. kolu MAXtv Prve HNL (2:0), kao što neće biti lako ni u Osijeku u nedjelju.

Uoči same utakmice Zoran Mamić našao se u manjem problemu. Na zagrijavanu se ozlijedio Arijan Ademi pa je u momčad uskočio Goncalo. Do službenog spikera došla je kriva informacija da će kapetan umjesto Ademija (a Antolića također nema zbog ozljede) biti Ante Ćorić. No, momčad je na teren ipak izveo Ognjen Vukojević i srdačno se izljubio i zagrlio sa svojim bivšim izbornikom Igorom Štimcem.

Korektno su se pozdravili i Štimac i mlađi Mamić. Na terenu je bilo dosta žestoko, pogotovu od strane Zadrana koji su išli vrlo čvrsto, a sudac Vidulin dozvolio je takav pristup što je ljutilo klupu Dinama. Igra u prvom dijelu nije bila naročito zanimljiva. Zadar je čak dosta i izlazio, više od očekivanog pa je Čirjak dvaput zaprijetio udarcima izvan šesnaesterca. Dinamo je tražio jedanaesterac na Pintu, ali ga nije dobio. Prvu pravu akciju plavi su složili kad je Henriquez dao "strašnu" loptu za Soudanija koji je bio sam pred Matkovićem, ali i pogodio zadarskog vratara u nogu.

Dinamo je poveo pet minuta prije odmora. Raritet je da plavi nekome od momčadi sa začelja "prodaju" kontranapad. Zadar je imao udarac iz kuta, a plavi su to brzo iznijeli. Soudani je proigrao Henriqueza, ovaj Fernandesa i Čileanac je uspio matirati Matkovića.

Dojam je da je Dinamo ipak pokazao premalo, srednji red plavih nije bio raspoložen. Ante Ćorić nije imao svoj dan, a loš dan onda nije uspio kompenzirati dodatnom trkom. Ni on ni Machado nisu donijeli nekakvu prevagu u sredini, Fernandes je, osim pogotka, mnogo griješio nekako se igrajući nogometa. Angelo Henriquez opet je pokazao kako je vrstan igrač. Ne samo zbog asistencije, već dečko zna sve i sve hoće. U sprintu će se vratiti na svoju polovicu da zaustavi napad suparnika, zatvoriti sve što treba i uvijek se nuditi, tražiti loptu, otvarati prostor suigračima.

U nastavku su plavi prijetili, ali ni Zadar se nije predavao pa je Terkeš lijepo našao Čirjaka, ali je ovaj iz blizine tukao pored vratiju, a na drugoj strani zicer je imao Fernandes, ali je Matković opet obranio. No, nije obranio Sigaliju koji je u 67. minuti krasno dignuo loptu preko Matkovića za 2:0. Mogao je Zadar i smanjiti, ali i primiti još nekoliko komada u, na kraju, ipak zanimljivoj utakmici.

Nakon šeste prvenstvene pobjede u nizu Dinamo je vodeći sa 55 bodova dok je Rijeka druga sa 43 boda i utakmicom manje. Zadar je posljednji sa 16 bodova.

>>Mamić je trener godinu i pol dana, a iskusniji je od Štimca!

 

Komentara 11

MA
manuutd
17:22 16.02.2015.

Koji vaš??Coric ili???Zagorac Muric??

TO
Tonny96
19:31 16.02.2015.

Ljepa igra Dinama."mojazemlja" Za Dinamo su igrali Fiolić,Pjaca,Čorić,Vukojević.A Antolić,Ademi i Šimunović su ozljeđebi zato nisu ni igrali.Vi seljacine se zalite jer ne igraju tako zvani domaći decki,bas me zanima u kojem stranim klubi igraju domaci decki.Zapravo igraju u Realu i Barci Modrić,Manđukić,Rakitić,Halilović.I kaj je najbolje Dinamo sa malo domacih decki Dinamo više zaradi nego cijeli "Balkan" zajedno.A ovi hajdukovci se hvale sa 18.5 mil kuna hahaha,Dinamo je više zaradio samo od čopa.

BO
bojnik
20:52 16.02.2015.

GNK Dinamo Import export. Mamic re-exporter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije