NAGLASAK - TOMISLAV DASOVIĆ

To je 'Šukerov statut' - repka bez navijača, samo za odabrane

Davor Šuker
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.11.2015.
u 12:00

Iako je posrijedi revijalka, a vatreni bez najvećih zvijezda Modrića i Rakitića, domaća javnost jednostavno nije smjela ostati uskraćena za prijenos sraza dvojice sudionika Eura 2016.

Dakle, nije prvi put da hrvatska javnost neće putem javne TV slike pratiti utakmicu A reprezentacije. Ista stvar dogodila se u lipnju, kada smo propustili varaždinski ogled Hrvatska – Gibraltar.

Pet mjeseci kasnije, Šuker, koji već mjesecima igra neku privatnu utakmicu protiv Prisavlja, inateći se preko svake mjere, odbija i sliku i ton iz Rostova. Navodno se nije ni očitovao o ponudi HTV-a.

Iako je posrijedi revijalka, a vatreni bez najvećih zvijezda Modrića i Rakitića, domaća javnost jednostavno nije smjela ostati uskraćena za prijenos sraza dvojice sudionika Eura 2016. Skandalozan propust na dušu objema stranama u propalim pregovorima.

Šukera će to najmanje zapeći. “Statut” njegova HNS-a ionako propisuje reprezentaciju bez domaće prijateljske utakmice, zatim bez navijača gdje god igrala, a novi amandman sadrži i odredbu: bez slike i tona s utakmice.

Po mogućnosti i bez hrvatskih novinara blizu reprezentacije, što je još uvijek Šukerov nedosanjani san. Naime, jedan izvjestitelj iz Zagreba ipak je otputovao u Rostov. Kvragu, stativa!, jedan mi se ipak provukao, zacijelo je zavapio rezignirani brend.

No, parola “ne dajte im da nas čuju i vide” nije samo Šukerov ekskluzivitet. Sjećate li se kada su Ćorluka, Modrić ili Mandžukić dali opširan intervju o ozračju, stanju i odnosima u reprezentaciji, progovorili o svojoj klupskoj svakodnevici? O svemu onome što intrigira domaću publiku koja ih sa zanimanjem prati. Čak obožava.

Iz perspektive navijača, ne novinara, nerazumljiv stav vatrenih vedeta, koji se na okupljanjima u Zagrebu ponašaju kao počasni, elitni gosti HNS-a. Vječno nedostupni, neraspoloženi i nedodirljivi, njima i nije stalo do onih zbog koji su tu – njihovih navijača. Osim do onih u Moskvi, Madridu, Torinu...

>>Rusija i Hrvatska ipak na televiziji, ali samo za odabrane gledatelje!

>>Navijači zbog Davora Šukera ne mogu reprezentaciju gledati ni na TV-u!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije