Zgrozili javnost

Torcida promijenila sadržaj skandalozne poruke u kojoj je pozivala na mržnju

Torcida
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
16.03.2016.
u 10:07

Retorika klupskih čelnika te navijača, ponajprije Torcide, dodatno je užarila atmosferu prije derbija.

Hajduk i Dinamo danas će od 17.30 sati na Poljudu igrati prvi susret polufinala Hrvatskog kupa, a retorika klupskih čelnika te navijača, ponajprije Torcide, dodatno je užarila atmosferu prije derbija.

Navijači splitskog kluba jučer su objavili na svojoj Facebook stranici skandaloznu poruku kojom su svoje članove pozvali na utakmicu, ali i neprimjerenim riječima pozivali na mržnju suparnika.

- Sutra nam dolaze 'gospoda iz Zagreba' koja znaju glumiti mangupe u HNL-u. Zato u Europi cvile kao obične pič... kad ih suci kradu, kad im igrači na dopingu padaju i kad im juniore uhvate u kršenju pravila. Upravo zbog svog licemjerja i bahatosti s tribina zaslužuju samo mržnju! Našim igračima samo jedna poruka, podrška neće izostati, Torcida će biti uz vas. Utakmicu izgubiti možete, ali ih onda morate SLOMITI. Svi na Poljud! MRZIM DINAMO!! - poručili su prvotno iz Torcide.

No, nakon brojnih reakcija medija i javnosti splitska navijačka skupina promijenila je sadržaj te malo ublažila neprimjerenu poruku pa ona sada izgleda ovako:

- Sutra nam dolaze "gospoda iz Zagreba" koja znaju glumiti mangupe u HNL-u. Zato u Europi cvile kao obične pi*** kad ih suci kradu, kad im igrači na dopingu padaju i kad im juniore uhvate u kršenju pravila. Licemjerstvo i bahatost na najvećoj mogućoj razini. Našim igračima samo jedna poruka, podrška neće izostati, Torcida će biti uz vas. Utakmicu izgubiti možete, ali morate poginit za dres koji nosite!!! Svi na Poljud!

Podgrijavanju atmosfere pridonijela su i prepucavanja Dinamova trenera Zorana Mamića te Hajdukova predsjednika Marina Brbića. Prvo je Mamić izjavio kako se nada da je Brbić spreman suditi na derbiju i da je pronašao pravi dres, a potom je uslijedio oštar Brbićev odgovor.

>>Skandalozna objava Torcide: Mrzimo Dinamo, možete izgubiti, ali ih morate slomiti

Komentara 38

DU
Deleted user
11:06 16.03.2016.

Pa s obzirom tko trenutno vlada mojim Hajdukom (u upravi ali i u Torcidi), poruka je i dobra! Žao mi je samo djece iskorištene u svrhu širenja mržnje i dijeljenje hrvatskog naroda! Ovo dakako ne znači da je u HNS-u sve kako treba nipošto, tamo puno toga ne štima i nužna mu je rekonstrukcija. Ali ni jedna rekonstrukcija neće Brbića učiniti sposobnim ali ga na vlasti može održati vječito sukobljavanje s Mamićem (pari Pupovac, stalno ugrožen, stalno zakinut). Veseliti se Dinamovim 'neuspjesima' u LP može samo netko bez mozga. Da ima mozga shvatio bi da Dinamo LP igra gotovo redovito i da Hajduk to već duže vrijeme može samo sanjati. Na stranu sve Mamićeve smicalice ali kako to da u Hajduk više ne želi doći nitko osim igrača iz Bosne i onih iz Splita. Svi ostali završavaju u Dinamu! I da ne pričajte priču o novcu, jer bi mnogi od onih koji su završili u Dinamu u Hajduku igrali za upola manje novca! Ali nije ni čudo klub čiji su treneri u zadnjih 30 godina bili bekovi i golmani (i to oni domaći) i ne može puno bolje.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
11:21 16.03.2016.

Ja sam torcidas i navijac hajduka i samo mogu reci da se ograđujem od takvih izjava jer je to sramota. Neka bolji pobjedi, ali ne ovako uz ove poruke...

Avatar krkan_vulgaris
krkan_vulgaris
11:08 16.03.2016.

Valjda ću dočekati dan kad će navijači Hajduka i Dinama zajednički s pjesmom na tribinama uljepšavati vječni derbi. Uprave obaju klubova, kad ćete prestati potencirati sukobe i dolijevati ulje na vatru, počnite je već jednom gasiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije