Plavi završili pripreme

Za Brozovićev 'motor' Zoran Mamić najteže 
će naći pravu zamjenu

07.01.2015., Zagreb -  GNK Dinamo Zagreb zapoceo zimske pripreme treningom u Maksimiru uoci puta u Rovinj. Paulo Machado. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
04.02.2015.
u 23:02

Plavi su igrali dobro, no rad će se vidjeti tek u prvenstvu i u europskom ljetu

Nikad bolje pripreme, nikad bolji stručni stožer, nikad toliko rada stožera i takve pripreme za svaki trening - govorio je Zdravko Mamić u La Mangi, pripremnoj bazi Dinama, iz koje se momčad vratila jučer.

Plavi igraju jako dobro

No, Mamićeve riječi treba uzeti s rezervom, slične rečenice, uz varijacije na istu temu, slušali smo već mnogo puta na raznim pripremama. Ponekad je stariji Mamić zacijelo tako i mislio, ponekad je to bilo u funkciji davanja podrške stručnom stožeru. A koliko su pripreme doista bile kvalitetne i što je to osmislio stručni stožer na čelu sa Zdravkovim bratom Zoranom Mamićem vidjet će se tek kad počne prvenstvo, a počinje u petak prvom utakmicom nastavka. Dinamo bi sjajan rad na pripremama trebao pokazati u subotu u utakmici s Lokomotivom, dopusti li to vrijeme. Prognoze nisu sklone nogometu, najavljuju snijeg, pa je tako upitan i početak HNL-a. Jer, samo Dinamo ima grijani travnjak, ali u ovom kolu gostuje u Kranjčevićevoj.

Još će se bolje vidjeti koliko su ideje stožera dobre kad dođe ljeto i kad se budu igrale utakmice kvalifikacija u Europi. Naime, u prvenstvu bi Dinamo ionako trebao osvojiti naslov, pa su zimske pripreme i cijelo proljeće valjda podređeni ljetu i Europi.

Po viđenom na utakmicama u Španjolskoj, plavi igraju dobro. Unatoč tome što su neki igrači imali i zdravstvenih problema. Mamić, Krznar i Cvitanović imaju dobar kadar. Najveći je problem lijevi bek, Pivarić je slomio metatarzalnu kost i izgubljen je za cijelo proljeće, Mario Musa, koji je trebao biti njegova zamjena, ima problema s tetivom pete. Ne oporavi li se uskoro, plavi će morati u novi šoping. Tako ostaje otvoreno pitanje uigravanja zadnje linije koja je bila najveća boljka ove sezone, pa i prije nje.

Svidjela nam se igra srednjeg reda, dečki imaju ideju, znaju igrati i dovoljno su agresivni da uvijek brzo dođu do lopte. No, dojam je da će odlazak Brozovića biti još jedan problem. Takva čelična pluća, koja su zapravo bila motor momčadi, bit će teško nadoknaditi. Iz Španjolske su stizale vijesti da je Machado radio sjajno i da želi tu poziciju za sebe. Zasad je i drži, valjda je shvatio da mu je to zadnja prilika i da neće opstati u momčadi bude li igrao kao jesenas.

Klinci nas razveselili

Posebno su nas razveselili klinci plavih.

– Pokazali su s pravom da su s nama na pripremama, bit će i dalje uz prvu momčad – ustvrdio je Zoran Mamić. I doista, klinci zaslužuju sve više prilika, pogotovu u HNL-u. Ćorić, Olmo, Cekici, Fiolić i društvo imaju sjajnu tehniku, ne boje se rizika i zaista znaju igrati. Sa zvijezdama Šahtara odlično su se nosili. Sad je posao stručnog stožera da od njih napravi dobre igrače, a da uz to složi momčad koja će u srpnju u boj za Ligu prvaka.

>>Srna postigao autogol, Dinamo nadigrao Šahtar, ali završilo je 1:1!

Komentara 1

Avatar Bekrija
Bekrija
05:59 05.02.2015.

Modri "oduševili" na pripremama, a još više menadžer engleskog tipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije