Zoran Mamić:

'Skenderbeu je impresionirao Cvitanovića, ne sviđa mi se kako se o njemu piše'

Zoran Mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.08.2015.
u 14:40

Split je odličan, na Maksimir dolaze kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva utakmica, tvrdi trener Dinama.

Dinamo u subotu (21 sat) na Maksimiru igra derbi protiv lidera prvenstva Splita. Trener modrih Zoran Mamić dan uoči utakmice najavio je susret i naglasio kako nitko u svlačionici prvaka ne razmišlja o play-offu Lige prvaka nego isključivo o derbiju sa Splitom.

– U subotu nas čeka utakmica prve i druge momčadi na ljestvici i to dovoljno govori. Split je odličan, na Maksimir dolazi kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva  utakmica. Znam da se više priča o susretu protiv Skenderbeua, ali idemo redom. Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji – kaže trener Dinama pa nastavlja o momčadi Splita: 

– Prvi su. To sve govori, zar ne? Igraju u odličnoj formi, imaju tri pobjede doma i dva remija u gostima, primili su dva gola u pet utakmica... Mogu tako nabrajati još stvari, ali zaključak je da su jako kvalitetni i morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo do dobrog rezultata.

Biranim riječima govori i o strategu Splita kolegi Zoranu Vuliću.

– Radi se o treneru koji je godinama u hrvatskom nogometu i uvijek ima dobre rezultate. Bio je trener brojnih klubova i Dinamo je uvijek teško dobivao te utakmice. Posebno će nam sada biti teško kada Split ima ovako dobru momčad i igra u velikoj formi.

Za derbi protiv Splita i dalje zbog ozljeda ne konkuriraju Schildenfeld, Pavičić i Radonjić, dok su ostali igrači zdravi.

– Ne mogu reći sastav, ali bit će promjena; kao i uvijek – kaže trener Modrih pa nastavlja: 

– Sigurno nas čeka teška utakmica i prava priprema za novi težak susret koji nas nekoliko dana poslije čeka u Albaniji.

Trener nije htio previše pričati o utakmici u Albaniji, no imao je potrebu reći ovo:

– Ne želim previše razmišljati ni pričati o Skenderbeu jer Split i utakmica protiv njih zaslužuje našu potpunu koncentraciju, ali ipak moram reći da mi se ne sviđa i nije normalno kako se od ždrijeba priča i piše o njima i općenito albanskom nogometu. Reprezentacija im odlično stoji u kvalifikacijama i cijeli albanski nogomet brzo napreduje. Radi se o izuzetno kvalitetnoj momčadi, prvaku svoje države koji već godinama ima na okupu istu momčad uz nadogradnje svake godine. Prije nekoliko godina dobili su Černomorec koji je dobio nas, prošle godine su izbacili Neftči, a ove su s dvije lagane pobjede izbacili moldavski Milsami koji je "skinuo" Sheriff. Jako su dobra momčad. U srijedu su igrali utakmicu Superkupa i izgubili na penale nakon što je susret praktički igrala druga momčad – rekao je Mamić.

Naglašava kako se Albance ne smije podcijeniti

– Nikako nisu momčad za podcijeniti jer su odlična ekipa, u što se uživo na Superkupu uvjerio i naš pomoćni trener Cvitanović kojeg su impresionirali. Naravno, već smo pogledali brojne njihove utakmice i pripremamo se za taj susret od sekunde kada smo ih izvukli, ali ipak je još dojmljivije kada ih se gleda uživo.

Utakmica protiv Splita igra se u subotu u 21 sat, a cijene ulaznica su 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad.

>>Mamić: Žele nas zatrti, ali vi kažete 'nećete, razbojnici, mi volimo Mamića i Dinamo'

>>Hrgović: Plavi stranci su 
na početku sezone ostali jako dužni

Komentara 5

DU
Deleted user
15:57 14.08.2015.

Ma stvarno dosta više pizdarija!Pa koga bi vi izabrali za zadnju kvalifikacijsku utakmicu za LP ?Możda "NK Polet" iz Pripizdine donje?Pa vrijednost tog kluba je 6 mil,eura,upola manje nego što sam Pjaca vredi!Dinamova vrijednost 65 mil eura a vi kukate kako smo dobili teškog protivnika!A što ćete reći kada uđete,a ući će te sigurno na protivnike u grupi Lp.Svaka čast i respekt njima,ali tko će te poštivati ako se sam ne poštuješ.Ni jedan igračAlbanskog prvaka nema mjesta u Dinamu,i tako gledat na stvari i u meč ući sa samopuzdanjem a ne strahopoštovanjem kao da je s druge strane Real !

LO
ledo.ostrihon
11:17 15.08.2015.

Vi u Dinamu, počevši od struke pa do igrača izvršite kolektivan suicid ako ne prođete albance već u prvoj utakmici...

MI
Mingan
20:39 14.08.2015.

Priprema si on laganu odstupnicu. Te : " nije nam imperativ LP (!) jer mi ne odlučujemo sami o tome (pazi izjave) te ova: " izuzetno kval. momčad ... impresionirali... itd." Znači neće ni ove godine LP u Maksimir. Čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije