PORAZ BOLI

Ljutiti Zdravko Mamić upao u svlačionicu Dinama, ali Zoran se ne boji otkaza

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/13
30.10.2015.
u 21:09

'Neću se zamarati matematikom, još je puno bodova u igri. I dalje vjerujem u momčad, u našu kvalitetu i vjerujem da će Dinamo vrlo brzo ući u ritam pobjeda.'

Još jednom je Dinamo pokleknuo, prošli tjedan momčad Zorana Mamića pala je u Rijeci, a sada je Split slavio s 1:0 (1:0). Drugi je to poraz u nizu u prvenstvu Dinama, posljednji put zbilo se to krajem 2007. i početkom 2008. godine kada su Zagrepčane svladali Slaven Belupo i Varaždin. Više nema dvojbi, prvenstvu se zahuktalo, sada Hajduk i Rijeka u međusobnom dvoboju imaju veliku prigodu dodatno se odlijepiti od Dinama.

- Neću se zamarati matematikom, još je puno bodova u igri. I dalje vjerujem u momčad, u našu kvalitetu i vjerujem da će Dinamo vrlo brzo ući u ritam pobjeda. Sada smo mi u pozociji da ganjamo na što nismo navikli - kazao je Dinamov trener Zoran Mamić.

U Parku mladeži igralo se borbeno, Split je imao recept za sve što je Dinamo pokušavao, Goran Sablić odlično je predvidio tijek utakmice. A Dinamu je presudio njegov nekadašnji junior Petar Franjić. U Maksimiru ga nisu prepoznali, slali su ga na posudbe u Lokomotivu, Radnik Sesvete i Istru koja je otkupila njegov ugovor, a početkom ove sezone stigao je u Split.

- Split je pokazao puno više želje, htijenja i agresije. Nismo pronašli način kako odgovoriti na Splitovu agresiju, radili smo sve što je išlo njima na mlin - rekao je Mamić.

Zoran Mamić može biti zabrinut onim što je prikazala njegova momčad. Nije bilo nijedne suvisle akcije, vidi se da je Dinamov pad u formi baš velik. Toliko je to bilo blijedo izdanje da se u poluvremenu u svlačionicu spustio i brat Zdravko. Sigurno igračima nije čestitao na prikazanoj igri. Ali, nije ni to pomoglo, kao da Mamićeva moć kopni i u svlačionici. Nakon utakmice nije bio raspoložen za izjave, kolegi je nešto promrmljao u stilu "niste zaslužili izjavu". Znači, ima i toga, njegova izjava se treba zaslužiti. Samo što nije objasnio kako...

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Da su se dva poraza u nizu i pad na treće mjesto dogodili nekom drugom treneru bio bi smijenjen još na putu prema svlačionici. Plašli se Zoran Mamić otkaza?

- Kad se baviš ovim poslom sve je moguće - rekao je Mamić.

Pojasnio je da mu je ovaj poraz drugačiji od onih protiv Rijeke i Olympiakosa.

- U tim smo utakmicama nesretno izgubili, a protiv Split nismo bili dobri - kaže Mamić.

U dvoboju protiv Splita dao je prigodu Šovšiću, Fernandesa je ostavio na klupi.

- Fernandes je slomio kost u ruci, ima longetu, morao je ući zbog ozljede Soudanija. A Ćorić je bio planiran za momčad, ali dobio je udarac u leđa na posljednjem treningu, nije se mogao ni zagrijavati. Imamo to što imamo, nema drugih igrača, nemamo Davida Copperfielda da izmisli neke druge - rekao je Mamić.

Nastojat će Dinamo u budućnosti izbjegavati gostovanja u Parku mladeži tijekom listopada i prosinca. U posljednje četiri godine od dvanaest mogućih bodova u Parku mladeži osvojio je tek jedan.

A mladi Splitov trener Goran Sablić nije likovao zbog značajne pobjede.

- Odigrali smo maestralnu utakmicu, ostvarili većinu onog što smo dogovorili. U prvom dijelu bili smo bolji od Dinama, u nastavku smo se malo svjesno povukli. Velika je ovo pobjeda, ali nema mjesta euforiji. I dalje nam ostaje samo rad, rad i rad - kazao je Sablić.

Nije se uzbudio kada je vidio da je Ivan Bebek pokazao da se ima igrati devet minuta sudačke nadoknade. To je svojevrsni rekord, ali valja napomenuti da se zbila teška ozljeda Oremuša (sudar s Pjacom) zbog koje je bek Splita hitnom pomoći prebačen u bolnicu, a bilo je i još nekoliko liječničkih intervencija.

- Nemam se vremena nervirati zbog toga, čekao sam da dođemo do kraja - kazao je Sablić.

>> Mamiću je hrvatska liga poput 'outleta', jedino u Splitu ne može dobiti sve što poželi

>> I Split pobijedio Dinamo, modrima se ovo dogodilo prvi put od 2008.!

Komentara 62

BI
billynik
21:30 30.10.2015.

Ozrene prestani lagati i likovati, Dinamo će opet biti prvak.

DU
Deleted user
21:24 30.10.2015.

Kako bi bilo da vi novinari organizirate neko takmičenje u tomu kako pljuvati po mamiću

Avatar Castro
Castro
23:30 30.10.2015.

Jedva smo čekali da imamo kvalitetnu ligu gdje ima tri-četiri ekipe koje se medjusobno bore za prvaka....sad se nešto promjenilo baš onako kako smo htjeli i šta sad ? Sad je ovo problem ili što? Ajd pišite nešto pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije