BORBA ZA 3. MJESTO

Nadal ostao bez medalje, u borbi za broncu svladao ga Nishikori

Nishikori - Nadal
Foto: Reuters
1/4
15.08.2016.
u 07:00

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Japanski tenisač Kei Nishikori osvajač je brončanog odličja na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, gdje je u nedjeljnoj borbi za 3. mjesto nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:7 (1), 6:3.

Nishikori je do bronce mogao i mnogo lakše, jer je vodio 5:2 u drugom setu s dva 'breaka' prednosti, no do meč-lopte nije stigao. 'Breakom' za 3:1 u odlučujućem setu Japanac je stvorio prednost koju ovoga puta nije propustio te je nakon dva sata i 49 minuta borbe stigao do svog prvog olimpijskog odličja. Bila je to tek treća Nishikorijeva pobjeda u 12. obračunu sa Španjolcem koji je pojedinačnom zlatu iz Pekinga 2008. godine u Rio de Janeiru dodao i zlato u paru s Marcom Lopezom.

Nishikori je prvi Japanc koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.  

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Tenisači - za 3. mjesto:

Kei Nishikori (Jap/4) - Rafael Nadal (Špa/3) 6:2, 6:7 (1), 6:3

Komentara 1

DU
Deleted user
17:05 15.08.2016.

Nije lose; Nadal vec ima zlatnu medalju, a za Japance i Nishikorija je to historijski uspjeh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije