SVJETSKI KUP

Lindsey Vonn osmim Kristalnim globusom postala najuspješnija u povijesti

Lindsey Vonn
Foto: Screenshot
1/7
20.02.2016.
u 14:01

Vonn je u La Thuileu osigurala svoj osmi "globus" za najbolju spustašicu svijeta te tako srušila još jedan rekord legendarne Austrijanke Annemarie Moser-Proell s kojom je dosad dijelila čelno mjesto na vječnoj ljestvici sa sedam ukupnih spustaških pobjeda u Svjetskom kupu.

Američka skijašica Lindsey Vonn osvajanjem drugog mjesta na utrci spusta za Svjetski kup u talijanskom La Thuileu osigurala je nedostižnu prednost u redoslijedu za mali, spustaški Kristalni globus u ovoj sezoni te postala rekorderka s osam trijumfa u ovoj disciplini.

Sjajna 31-godišnja skijašica u La Thuileu je po 125. put u karijeri zauzela mjesto na pobjedničkom postolju u utrkama Svjetskog kupa, a samo 14 stotinki joj je nedostajalo za 77. pobjedu. Drugo mjesto joj je donijelo povratak na čelo u redoslijedu za Veliki kristalni globus namijenjen ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa, a s novih 80 bodova pobjegla je konkurenticama na nedostižnu prednost u redoslijedu spusta, s obzirom na to da je do kraja ostala još samo jedna utrka, ona na finalu Svjetskog kupa u St. Moritzu.

Vonn je u La Thuileu osigurala svoj osmi "globus" za najbolju spustašicu svijeta te tako srušila još jedan rekord legendarne Austrijanke Annemarie Moser-Proell s kojom je dosad dijelila čelno mjesto na vječnoj ljestvici sa sedam ukupnih spustaških pobjeda u Svjetskom kupu.

Do kraja sezone Amerikanka će imati priliku srušiti i rekord Njemice Katje Seizinger po broju ukupnih pobjeda u superveleslalomu, s kojom je trenutno surekorderka s pet malih globusa u ovoj disciplini.

>> Najseksepilnija skijašica svijeta prvi put skinula sve sa sebe i oduševila obožavatelje

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
23:22 21.02.2016.

Lindsey Vonn osmim Kristalnim globusom postala najuspješnija u povijesti skijaša ispod 2000 bodova u jednoj sezoni. Jasno čudo na skijama Tina Maze ostaje jedina u premijer ligi skijanja u istoriji sa 2414 bodova.

Avatar germanikus
germanikus
00:48 22.02.2016.

EUJanez....hihihihihihihi..dok je skijala janica ta vaša šeprtlja nije po sezoni osvojila višeod 300 bodova!Hihihihihihi,.... to sve govori o skijašici koja je u tridesetoj godini!!!!!!!!!!!!! počela pobjeđivati!!!hihihihihih velika skijašice prestnu sa 26 godina TRI VELIKA GLOBUSA i ČETIRI ZLATNE OLIMPIJSKE MEDALJEostalee globuse i medalje ne nabrajam}...hihihihihi sve ostalo su vaše slovenske mokre sanjarije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije