POSLOVANJE Pevec ne propada

Pevec: Bogatiji sam i jači nego ikada

05.03.2009.
u 20:32

– Najoštrije demantiram tvrdnje da imam velikih teškoća u poslovanju i ne podmirujem svoje obveze bankama i dobavljačima. U Pevec grupi nema promjena u poslovanju unatrag godinu dana. Dapače, Pevec je sada bogatiji i jači nego ikad – govori Zdravko Pevec, predsjednik uprave Pevec grupe, kojemu, kako se ovih dana nagađa u javnosti, banke prijete zapljenom 300 kamiona u leasingu.

Govori se da je čak i Todorića osobno obavijestio “kako ga može okrenuti naopako, ali mu nema čime platiti”. Pevec objašnjava kako o situaciji u njegovoj tvrtki najbolje govori činjenica da je samo u proteklih godinu dana sagrađeno 150.000 kvadrata novog prodajnog prostora. Sve svoje obveze plaća na vrijeme i po dogovoru, a ni s Todorićem, s kojim ostvaruje suradnju ‘tešku’ oko 120 milijuna kuna, nema nikakvih problema.

U ovome trenutku, doznajemo, Pevec najviše ima problema s neradnom nedjeljom, zbog koje je izgubio 40 milijuna kuna prometa. Hypo Leasing i Scania Credit Hrvatska danas su demantirali da s Pevecom, koji je njihov pouzdani i dugogodišnji partner, imaju ikakvih nepodmirenih obveza.

Želite prijaviti greške?