VEČERNJAKOV IZBOR Prebrojeni glasovi čitatelja u izboru ljetnih najodredišta

Pobjednici: Rab i Đakovo

inv_rab.jpg
import
01.09.2006.
u 17:20

Konačno je sve jasno. Gradovi Rab i Đakovo uvjerljivi su pobjednici u izboru za najodredišta na moru i kopnu.
Premda su se otpočetka izdvojili kao omiljena odredišta, za koja su čitatelji davali najviše svojih sms-glasova, trebalo je pričekati ukupan zbroj kako bi se objavili pobjednici.

Rab osvojio čitatelje
Od 40 predloženih gradova, među kojima su bili gradovi na kopnu i moru, te mjesta koja svojim iznimnim ljepotama privlače turiste, u uži je izbor ušlo 20 najpopularnijih.
A sada su poznati i pobjednici. Iako nije razvikan poput nekih domaćih odredišta na kojima svoje godišnje odmore provode naše zvijezde, Rab je bez problema osvojio srca naših čitatelja, koji su u velikom broju glasovali za predložene gradove.

 Čak 120 godina tradicije u turizmu, ali i brojne intervencije koje smo posljednjih godina poduzeli, zasigurno su pripomogli u osvajanju titule, što nam je jako drago. Grad Rab je spomenik kulture i slikovito mjesto koje za svakoga nudi ponešto. Uređeni su šetnice i nogostupi, imamo dobro uređene plaže, a tu su i bogati zabavni sadržaji u centru grada i u okolici te nadaleko poznata rapska fijera  objašnjava Željko Brčić, gradonačelnik Raba, dodajući da su i sami stanovnici mjesta i te kako zaslužni za  uspjeh.

 Turistička sezona bit će, kaže, na razini prošlogodišnje, a planirana veća ulaganja i još bogatiji sadržaji trebali bi Rab učvrstiti kao jedno od vodećih turističkih mjesta.
I dok je Rab morski pobjednik, za kopneno najodredište izabrano je Đakovo.
Nadaleko poznato po svojoj katedrali i đakovačkim vezovima, taj se slavonski biser također dopao čitateljima, pa se već od početka izdvojio na ljestvici najboljih.

Slavonska duša
 Mislim da je naš grad pobijedio i zbog svoje tipične slavonske duše te iznimnog gostoprimstva koje građani pružaju svim posjetiteljima. Iako je po posljednjoj kategorizaciji predloženo da se Đakovo, uz Osijek, smjesti u najniži turistički razred, nadamo se da će taj prijedlog biti odbačen jer konačno je potrebno shvatiti da osim našeg lijepog mora turizam, naročito onaj sportski, rekreativni i rehabilitacijski, treba razvijati i na kopnu  kaže gradonačelnik Zoran Vinković, dodajući kako se kroz pomoć i kreditiranje velik dio sredstava ulaže u nove ugostiteljske i turističke sadržaje.

Želite prijaviti greške?