12.03.2011. u 12:00

Lijepo je što odvjetnik s izmjerenih 2,6 promila alkohola u krvi misli da se sjeća noćnih razgovora prosvjednika u policiji

Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova, zaslužan je za lansiranje optužbe na račun oporbe da su podmićivali prosvjednike sa 250 kuna, otkriva Novi list. Informaciju mu je prenio prijatelj, odvjetnik Danijel Benko koji je noć sa subote na nedjelju proveo na triježnjenju u policiji u društvu uhićenih prosvjednika. Lijepo je što odvjetnik s izmjerenih 2,6 promila alkohola u krvi misli da se sjeća noćnih razgovora prosvjednika u policiji, ali ministar je mogao naći i nekog pouzdanijeg svjedoka.

Uvrstio bi izbore u kalendar poljoprivrednih radova
Josip Friščić zauzeo se za raspisivanje izbora “prije svinjokolje”, odnosno nakon što se uberu plodovi. Možda bi termin ipak trebalo prilagoditi ljudima.

Monografija Splitskog festivala na ćirilici
Goran Pelaić, autor monografije o Splitskom festivalu, nakon 10 godina dočekat će objavljivanje ove pozamašne knjige. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, monumentalno izdanje na 800 stranica s obiljem dokumenata o najpoznatijem hrvatskom festivalu zabavne glazbe ugledat će svjetlo dana u Beogradu, u srpskog izdavača, i to na ćirilici. Da apsurd bude potpun, kompletnu arhivu i bogatu fonoteku Pelaić će pak dati Arhivu grada Zagreba.

Povjesničar Pelaić ogorčen je odnosom splitskog Poglavarstva koje mu je za vrijedan rad ponudilo 10.000 kuna, što ni izdaleka nije bilo dovoljno ni za troškove tiskanja. Tako će Split, zahvaljujući potpunoj nezainteresiranosti gradonačelnika Keruma i njegovih suradnika, dobiti monografiju svog poznatog festivala na ćirilici.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
12:37 12.03.2011.

Točno........pijandura advokat je....pouzdan ko Hebrang....he he he

PR
propalismoFranjoskroz
16:21 12.03.2011.

pa Šeks je donosio ustav sa 3 promila,zato sad i jesmo tu gdje jesmo...

MI
miso
16:22 12.03.2011.

Pa, oko ćirilične monografije Splita i festivala je sve normalno; Split je Srpski grad oduvek, zar ne? Virovitica, Karlovac, Karlobag...Split je u Srbiji, kao i Zadar, Šibenik i Dubrovnik).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?